ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανακάλυψε ότι η «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση!

Σε ένα ατόπημα, που ενδεχομένως να μην οφείλεται μόνο σε κακή πληροφόρηση, αλλά να υποκρύπτει και σκοπιμότητα, υπέπεσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μπάρκας, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ότι η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση.

Μιλώντας σε κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Κύρωση της από 28.1.2022 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Επείγουσες φορολογικές, τελωνειακές και συναφείς ρυθμίσεις, επείγουσες διατάξεις για τη διασφάλιση του δικαιώματος αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας”», ο κ. Μπάρκας επιχείρησε να παρομοιάσει την περίπτωση της «ΛΑΡΚΟ» (για την οποία περιλαμβάνονται ρυθμίσεις στο υπό συζήτηση σ/ν) με αυτήν της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» το 2013, λέγοντας στην κατακλείδα της ομιλίας του ότι σήμερα η «Δωδώνη» βρίσκεται υπό διάλυση.
«Αυτό που κάνετε, είναι κάτι που έχετε κάνει και στο παρελθόν. Η κυβέρνηση Σαμαρά το 2013 πούλησε την εταιρεία “Δωδώνη”, μετά την απαξίωση που δέχθηκε, και αυτή τη στιγμή όχι μόνο βρισκόμαστε στη διαδικασία οι κτηνοτρόφοι της χώρας να μένουν χωρίς ζώα, γιατί δεν μπορούν να ζήσουνε, αλλά και μια εταιρεία, που ήταν πραγματικά ένα brand name παραγωγικό της Ηπείρου και της χώρας, να βρίσκεται υπό διάλυση. Αυτό κάνετε και τώρα με τη ΛΑΡΚΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος υπερασπίστηκε την επιλογή της ιδιωτικοποίησης, αλλά αποκατέστησε και την πραγματικότητα, καθώς η «Δωδώνη», καθώς η γαλακτοβιομηχανία σε καμία περίπτωση δε βρίσκεται υπό διάλυση. «Προσωπικά ήμουν από εκείνους που πίστεψαν, και βγήκα δικαιωμένος, από την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”. Ανέκαθεν πίστευα ότι δεν μπορεί μία γαλακτοβιομηχανία του μεγέθους της “Δωδώνης” να ανήκει σε κρατική Τράπεζα. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μιας κρατικής Τράπεζας! Αλίμονο εάν στον 21ο αιώνα προχωράμε με τέτοιες απόψεις. Επαναλαμβάνω, ήμουν από εκείνους που από εικοσαετίας ήμουν υπέρ της άποψης να περάσει η βιομηχανία στον ιδιωτικό τομέα. Αυτή η άποψη μειοψηφούσε ακόμη και μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Έγινε όμως μια πολύ επιτυχημένη διαγωνιστική διαδικασία. Για να αγοράσουν τη “Δωδώνη”, συναγωνίσθηκαν μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, του εσωτερικού και του εξωτερικού. Μετά τον επιτυχημένο διαγωνισμό, ο νέος ιδιοκτήτης έκανε επενδύσεις, η επιχείρηση εξυγιάνθηκε, μεγάλωσε. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι από το 2013 που ιδιωτικοποιήθηκε η “Δωδώνη” μέχρι σήμερα, μόνο θετικά αποτελέσματα είχε η βιομηχανία, όχι μόνο για τους μετόχους, αλλά κυρίως για τον Ηπειρώτη κτηνοτρόφο και τους εργαζόμενους σε αυτήν», τόνισε στην παρέμβασή του.

Σχετικά άρθρα

Δεν πείθουν οι έως τώρα εξηγήσεις για το κλείσιμο της σήραγγας

Συνεργασία Δωδώνη -Μιλιόρα Φάρμ για εισκόμιση γάλακτος και όχι μόνο

Δωδώνη: Στη Vivartia το σύνολο των μετοχών