ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεργασία για τις δράσεις ψηφιακής αναβάθμισης

Θέματα που αφορούν την ψηφιακή αναβάθμιση και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται στον Δήμο Ιωαννιτών μέσω της χρηματοδότησης των τριών εκατομμυρίων ευρώ, συζήτησε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ σε συνάντησή του στην Αθήνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο.

Ο Δήμος ολοκληρώνει εντός των ημερών το σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο περιλαμβάνει «έξυπνες» παρεμβάσεις στους τομείς της κινητικότητας, του τουρισμού, της ενέργειας και της πολιτικής προστασίας, καθώς επίσης δράσεις αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών της πόλης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοτών.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών, ο Δήμος υλοποιεί με ίδιους πόρους την προμήθεια εξοπλισμού και υπηρεσιών επικοινωνιών για την υποστήριξη των αναγκών των υπηρεσιών του, με σκοπό την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Σύντομα ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και παραγωγική λειτουργία του νέου Τηλεφωνικού Συστήματος τεχνολογίας IP, που θα υποστηρίζει προηγμένες ενοποιημένες υπηρεσίες (UC). Το σύστημα IP τηλεφωνίας θα χρησιμοποιεί τεχνολογία που βασίζεται στο «Voice over Internet Protocol (VoIP)» για την παροχή φωνητικών επικοινωνιών σε τελικούς χρήστες του Δήμου.

Η ενσωμάτωση της IP τεχνολογίας στην τηλεφωνία επιτρέπει την καλύτερη χρήση του δικτύου δεδομένων και εξαλείφει τη συντήρηση του ξεχωριστού παράλληλου δικτύου που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα αποκλειστικά για τη φωνή. Η χρήση της τεχνολογίας VoIP ενοποιεί τα δίκτυα δεδομένων και φωνής, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στους χρήστες. Η IP τηλεφωνία παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες, οι οποίες ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ του προσωπικού καθώς και την τηλεφωνική συναλλαγή τους με τους πολίτες και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγικότητας.

Σχετικά άρθρα

Πάνε για Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές

ΝΠΔΔ – Ελάχιστες και με μοναδικά χαρακτηριστικά οι εξαιρέσεις

Γεωργία Χαλάτση

Στόχος η ενίσχυση του προφίλ εξωστρέφειας των Ιωαννίνων