ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα κουνάβι έβγαλε εκτός τον υποσταθμό της Ελεούσας

Τα «νυχτοπερπατήματα» κουναβιών οδήγησαν στην πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε πολλούς οικισμούς του λεκανοπεδίου και κυρίως του Δήμου Ζίτσας από τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η βλάβη που προκλήθηκε στον υποσταθμό υψηλής τάσης στην Ελεούσα, ήταν μεγάλη και για την αποκατάστασή της απαιτήθηκε η συνδρομή συνεργείου από την Πάτρα, ενώ μέχρι τις 2 περίπου το μεσημέρι μέρος της βλάβης είχε αποκατασταθεί.
Ωστόσο, λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης δεν μπόρεσαν να δουλέψουν πλήρως τα αντλιοστάσια και οι γεωτρήσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων (ΣΥΔΛΙ) στη περιοχή Ασβεστοχωρίου-Κόντσικας και Γραμμενοχωρίων.
Παράλληλα, από νωρίς το πρωί, καθώς κάποια σχολεία είχαν ρεύμα και κάποια όχι, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μ. Πλιάκος, επισημαίνοντας πως υπήρξε επικοινωνία και με τους διευθυντές των σχολείων και με όσους εμπλέκονται στη μεταφορά των μαθητών.
Σε δηλώσεις του σημείωσε πως υπήρξε μεγάλη ταλαιπωρία και σε επιχειρήσεις που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν, αλλά και σε πολίτες, ευχόμενος να μην έχουν προκληθεί περαιτέρω ζημιές.

Σχετικά άρθρα

Δεν καταθέτει τα όπλα για τον υποσταθμό ο δήμαρχος Ζίτσας

Αρνητικός ο ΔΕΔΔΗΕ στη μεταφορά του υποσταθμού ΔΕΗ από την Ελεούσα