ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αιχμές για τη μη συνεννόηση από το Αστικό ΚΤΕΛ

Παρά τη μη έγκαιρη ενημέρωση για την απόφαση αλλαγής της ώρας έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία του δήμου Ιωαννιτών λόγω της παγωνιάς, το Αστικό ΚΤΕΛ κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό να ανταποκριθεί στη μεταφορά των μαθημάτων, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο πρόεδρός του Στέφανος Μουστακλής.

Την Τρίτη, πρώτη ημέρα εφαρμογής της αλλαγής, πραγματοποιήθηκαν και διπλά δρομολόγια προκειμένου να καλυφθούν όλοι μαθητές, με τον κ. Μουστακλή να σημειώνει πως το κόστος υπήρξε μεγάλο, αλλά προείχε η εξυπηρέτηση των μαθητών, αφήνοντας βέβαια αιχμές για την απουσία συνεννόησης. «Μάθαμε από τους διευθυντές ότι υπάρχει αλλαγή και ψάξαμε μόνοι μας να δούμε τι έγινε και στην συνέχεια τροποποιήσαμε όσα μπορούμε και να ενημερώσουμε γονείς και μαθητές», σημείωσε, προσθέτοντας πως καλό είναι όταν λαμβάνεται μια απόφαση, να υπάρχει επικοινωνία για το αν είναι εφικτό να υλοποιηθεί.
«Εμείς μεταφέρουμε 1300 μαθητές καθημερινά, εμπλέκονται τόσες οικογένειες. Επίσης, υπάρχουν ζητήματα με τη μεταφορά άλλων μαθητών, για παράδειγμα από το Ελληνικό, ή τη Λαψίστα, που διαμένουν δηλαδή σε άλλους δήμους και δεν ισχύουν οι ίδιες αποφάσεις. Υπάρχει μια αλυσίδα, γι’ αυτό λέμε πως μια συζήτηση, μια ενημέρωση χρειάζεται και εμείς έχουμε την καλή διάθεση και να εξυπηρετήσουμε τα παιδιά και να σεβόμαστε τις αποφάσεις του δήμου»,.
Σήμερα, η μεταφορά των μαθητών έγινε πιο ομαλά και καλύφθηκε το 99% των περιπτώσεων. Η εκκρεμότητα που απομένει είναι στους μαθητές από το Ελληνικό.

Σχετικά άρθρα

Λανθασμένη ερμηνεία του νόμου βλέπει το Αστικό ΚΤΕΛ

«Καμπανάκι» για άμεσες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις

Ηπειρωτικός Αγών

Προαναγγελία αποκαλύψεων για τον «πόλεμο» σε βάρος του Αστικού ΚΤΕΛ