ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βολές στην Περιφέρεια για τις καθυστερήσεις στο παλιό «Χατζηκώστα»

Επερώτηση για το θέμα της μεταστέγασης του Ειδικού Σχολείου ΣΑΠ κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης «Περιφέρειας Ηπείρου» Τίνα Ζέκα, Κώστας Κωτσαντής και Γιώργος Πρέντζας, καλώντας την περιφερειακή αρχή να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση του έργου και την επιπλέον συνδρομή προς τον Δήμο Ιωαννιτών, ώστε να τελειώσουν οι εργασίες της μεταστέγασης.

Όπως σημειώνουν, η περιφέρεια Ηπείρου έχει εγκρίνει ήδη από το Νοέμβριο του 2020 προγραμματική σύμβαση με το δήμο Ιωαννιτών για να αναλάβει την μεταφορά των προκατασκευασμένων κτιρίων που διέθετε, τη θεμελίωση, την ολοκλήρωση και την ανωδομή τους. Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται για την αγορά νέων κτιρίων που συνεπάγεται καθυστερήσεις εξαιτίας των διαγωνιστικών διαδικασιών, ορθά το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν σε μερικούς μήνες.

Ο χρόνος πέρασε χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και, σύμφωνα με απάντηση του υπουργείου Παιδείας, στους βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και Νίκο Παπαναστάση προέκυψε ότι οι εργασίες προχώρησαν, ενώ δεν είχε κατατεθεί ποτέ αίτημα στο υπουργείο από τον Δήμο Ιωαννιτών για εκπόνηση κτηριολογικού προγράμματος.

«Δυστυχώς, η προχειρότητα και η αδιαφάνεια στην υλοποίηση των έργων που πλέον μας έχει συνηθίσει η Περιφέρεια, δεν είναι καν το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση. Η εικόνα 30 ατόμων με αναπηρίες και δάσκαλων που στοιβάζονται στα 60 τμ που παραχωρούνται από την ΕΛΕΠΑΠ προς το ειδικό σχολείο ΣΑΠ, ξεσκεπάζει την υποκρισία και την αδιαφορία της πλειοψηφίας της περιφερειακής αρχής, που εδώ και δύο χρόνια δε συνεδριάζει δια ζώσης, για την αποφυγή του συνωστισμού και της διασποράς του κορωνοϊού», σημειώνουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα

«Ψηφιακή ασπίδα» σε δάση και αλσύλλια

Διαμορφώνει την ατζέντα η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου

«Υποβάθμιση και εκφυλισμός» της λειτουργίας της Περιφερειακής Επιτροπής