ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ίσως χιονίσει, αλλά δε θα το… στρώσει στο λεκανοπέδιο

Δε φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, να το... στρώνει στην πόλη των Ιωαννίνων, αν και δεν αποκλείονται νιφάδες χιονιού τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Με τους μετεωρολόγους να μιλούν για μια ψυχρή εισβολή που θα φέρει και χιονιά σε μεγάλο μέρος της χώρας, η Ήπειρος δεν αναμένεται να επηρεαστεί τόσο πολύ με έντονα φαινόμενα τις επόμενες ημέρες, πέρα από το τσουχτερό κρύο και τον παγετό.
Έως το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άρη Μπαρτζώκα, ο καιρός θα είναι αίθριος στην περιοχή και η θερμοκρασία λίγο κάτω από μηδέν έως τους 10 βαθμούς. Την Πέμπτη οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και από το βράδυ αναμένεται να αρχίσει να βρέχει από το βράδυ μέχρι και την Παρασκευή, που θα είναι μια βροχερή ημέρα για το λεκανοπέδιο.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν αποκλείεται να πέσουν κάποιες νιφάδες χιονιού και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ενώ βέβαιο είναι πως θα χιονίσει στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές, άνω των 700 μέτρων.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας, αυτό που θα μας απασχολήσει, είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που θα ακολουθήσουν, από την Κυριακή έως και την Τρίτη, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται υπό του μηδενός και να φτάνει τους 7 βαθμούς τις μεσημεριανές ώρες.

Σχετικά άρθρα

Ο Άρης Μπαρτζώκας νέος πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Ηπειρωτικός Αγών

O Άρης Μπαρτζώκας νέος Γραμματέας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή»

Με ισχυρά επιχειρήματα στον διάλογο η ΕΔΕΥΑ