ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Η κυβέρνηση υποτίμησε το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή περίθαλψη»

Στην εισαγγελική παρέμβαση που κινήθηκε μετά τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακού για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές για την ενδεχόμενη νοσηλεία VIP προσώπων αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του στα Γιάννενα, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν την πανδημία στην δικαιοσύνη και την δημοσιότητα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, με παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου οι επίμαχες καταγγελίες εντάσσονται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σχετικά: «Στα νοσοκομεία μας βρίσκονται εκατοντάδες άνθρωποι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, έχουμε συνηθίσει την απώλεια ανθρώπων. Μια μέρα 80, μια μέρα 100, μια μέρα 120. Δεν είναι αριθμοί, είναι ζωές. Και ορθώς έσπευσε η Εισαγγελία στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ σε σχέση με την ιδιαίτερη διαχείριση “VIP” πολιτών, την ιδιαίτερη διαχείριση απέναντι στην προοπτική θεραπείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει όλα τα στοιχεία και στην δικαιοσύνη και στην δημοσιότητα. Οφείλει να δώσει όλα τα στοιχεία σε σχέση με τον ακριβή αριθμό ασθενών εκτός ΜΕΘ, όλα τα στοιχεία της θνητότητας των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ και να διαλευκάνει μέχρι τέλους, να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, για περιπτώσεις όπου μπορεί να υπήρξε προτεραιοποίηση με βάση την ιδιότητα του ασθενούς. Όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για ζωή, όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο δικαίωμα για αξιοπρεπή περίθαλψη. Φτάσαμε ως εδώ γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίμησε το δικαίωμα στην αξιοπρεπή περίθαλψη και το δικαίωμα στη ζωή. Και δεν έχει κάνει τίποτα πραγματικά για να ενισχύσει το ΕΣΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα, δεν έχει κάνει τίποτα σε σχέση με τις αυξημένες ανάγκες σε μια περίοδο πανδημίας και αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σχετικά άρθρα

Η ζωή χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση

Μητσοτάκης και Τσίπρας στην ίδια πόλη τη Δευτέρα

Αποστόλης Τζελέτας