ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Όταν πίνουμε, επιστρέφουμε με ταξί

Μία σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αιτίες θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων, ανέλαβε η ανοιχτή εθελοντική ομάδα των Paguristas.

Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος», μέλη της ομάδας βρέθηκαν σήμερα στις πιάτσες ταξί της πόλης και προχώρησαν στην επικόλληση αυτοκόλλητων με το σύνθημα «Έχεις πιει; Γύρνα σπίτι με ταξί».
Ανάλογη δράση είχε πραγματοποιηθεί και το 2013, με στόχο να αποτρέψει την οδήγηση μετά την κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο κρίθηκε σκόπιμο να επαναληφθεί, με δεδομένο ότι τότε είχε βρει απήχηση.
«Είναι αυτονόητο ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγεί ευθέως στο τροχαίο ατύχημα. Το επιπρόσθετο κόστος που απαιτείται για τη μεταφορά με ταξί, είναι ένα τίποτα μπροστά στο ρίσκο ενός τροχαίου. Εύχομαι το σύνθημα “Έχεις πιει; Γύρνα σπίτι με ταξί” να το ακολουθούμε με ευλάβεια. Είναι θέμα συνείδησης και ασφάλειας», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργαζομένων – Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Ιωαννίνων «Ο Νεομάρτυς Γεώργιος» Μιχάλης Ψήνας και ευχαρίστησε την ομάδα των Paguristas για την πρωτοβουλία της καμπάνιας για την οδική ασφάλεια.
«Με αυτή την κίνηση ευελπιστούμε ότι θα αυξηθούν οι συμπολίτες που θα πάρουν το μήνυμα και θα το κάνουν πράξη», ανέφερε από την πλευρά του το μέλος των Paguristas Γιάννης Τσατσούλης, σημειώνοντας πως η ασφάλεια όλων είναι πολύ σημαντική υπόθεση.

Σχετικά άρθρα

Ανακύκλωσαν 16.228 μπουκάλια σε τρεις ώρες!

Σταθερό σημείο αιμοδοσίας: Έγινε πράξη ένα αίτημα ετών

Αποστόλης Τζελέτας

Επινοώντας το κακό και το λάθος

Τιτίκα Τζάλλα