ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σωτήρια παρέμβαση για τη ζωή 30χρονου στο ΠΓΝΙ

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση της Αγγειοχειρουργικής ομάδας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων για έναν 30χρονο, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο στην περιοχή της Πάτρας.

Μετά από νοσηλεία στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων σε ημικωματώδη κατάσταση και αιμοδυναμική αστάθεια, λόγω τραυματικής ρήξης ισθμού θωρακικής αορτής. Ο ασθενής άμεσα εισήχθη στο χειρουργείο, όπου έλαβε την ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία της ενδαγγειακής αποκατάστασης με χρήση ενδοαυλικού ενδονάρθηκα. Η απόλυτα επιτυχημένη παρέμβαση αποδείχθηκε σωτήρια για τη ζωή του ασθενούς και η κατάσταση του εξελίσσεται ομαλά με σημαντική καθημερινή βελτίωση.
Η ενδαγγειακή αντιμετώπιση των παθήσεων της αορτής (πχ. ανεύρυσμα, διαχωρισμός, ρήξη) γίνεται στο ΠΓΝΙ με απόλυτη επιτυχία από την Αγγειοχειρουργική ομάδα του Νοσοκομείου.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τους ειδικούς επιμελητές Δ. Χατζή, Γ. Καραολάνη και Ε. Αλεξίου, καθώς και από τους ειδικευόμενους της Χειρουργικής κλινικής Ν. Μπέκα και Α. Βασιλείου. Παράλληλα, η μετεγχειρητική νοσηλεία και φροντίδα του ασθενούς έγινε στην Α΄ Χειρουργική κλινική υπό την εποπτεία της προϊσταμένης Ο. Μανούρη.
Η διοίκηση του ΠΓΝΙ συγχαίρει την Αγγειοχειρουργική Κλινική για τη άριστη διαχείριση τέτοιων περιστατικών.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος