ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού το έργο των θρησκευτικών διαδρομών

Η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, μέσα από την ενίσχυση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν στην Αθήνα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το έργο «Ανάδειξη διαδρομών και χαρακτηριστικών χριστιανικών, μουσουλμανικών και εβραϊκών κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο του δήμου Ιωαννιτών για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού». Ένα έργο στρατηγικής σημασίας για τον δήμο, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του υπουργείου, δεδομένου ότι οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις του θα ισχυροποιήσουν την πόλη των Ιωαννίνων ως πόλο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισμού. Η δαπάνη για την ωρίμανση του έργου χρηματοδοτείται από το υπουργείο Τουρισμού με προϋπολογισμό 675.000 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα προβλεφθεί στον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για τη νέα προγραμματική περίοδο.
Ο υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Ιωαννίνων για τη συνεργασία, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως η πληρότητα των ξενοδοχείων στην πόλη αγγίζει τον Νοέμβριο το 70%. Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως «η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ε.Ο.Τ., θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Περίσσεψαν τα μεγάλα και ωραία λόγια

Γεωργία Χαλάτση

Στα Γιάννενα αύριο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας

Αποστόλης Τζελέτας