ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναγνώριση της προσφοράς στην ιατρική και την κοινωνία

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανακηρύχθηκε την Τετάρτη ο ομότιμος καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική μεγάλη αίθουσα Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του Μ. Ελισάφ έκανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Κ. Δημόπουλος, ο οποίος μίλησε για την προσφορά του στην ιατρική επιστήμη και στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στο αξιοσημείωτο ερευνητικό του έργο, το οποίο, όπως τόνισε, παρήχθη σε ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Επίσης, τον χαρακτήρισε «χαρισματικό δάσκαλο», κάνοντας ειδική αναφορά στο διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ μίλησε και για τη συμμετοχή του στα κοινά, με αποκορύφωμα την εκλογή του στη θέση του δημάρχου Ιωαννίνων. «Η σημερινή αναγόρευσή σας σε επίτιμο διδάκτορα αποτελεί ένα μήνυμα κυρίως για τους νέους μας, ώστε να αντιληφθούν την ιατρική ως έναν δρόμο εντιμότητας, ακαδημαϊκού ήθους και δυνατότητα πολύπλευρης προσφοράς με δράση και επίκεντρο τον άνθρωπο», κατέληξε.
Ακολούθησε η αναγόρευση με ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του Τμήματος, της αναγόρευσης και του διδακτορικού διπλώματος από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Δ. Σιάσο, και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Εμμανουήλ Α. Πικουλή.
Ευχαριστίες για την ιδιαίτερη τιμή που του έγινε, εξέφρασε ο Μωυσής Ελισάφ και στη συνέχεια μίλησε με θέμα «Σε αναζήτηση της αυθεντικής γνώσης».
Παρόντες στην τελετή αναγόρευσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, εκπρόσωπος του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος του Εβραϊκού Μουσείου.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου

Συνεχίζουμε στο πνεύμα του Μωυσή Ελισάφ

Δημήτρης Σιώτος