ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αθωωτική πλην ενός η πρόταση του Εισαγγελέα

Αθωωτική, πλην της περίπτωσης του συλλέκτη – ιδιοκτήτη γκαλερί, ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα στη δίκη για την κλοπή εικόνων από εκκλησίες και μονές της Ηπείρου και άλλων περιοχών, που εξελίσσεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων.

Ο Εισαγγελέας, λαμβάνοντας υπόψη του τα αποδεικτικά στοιχεία που εμφανίστηκαν στη διαδικασία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, πρότεινε την αθώωση του ιερέα από το Κουκούλι και του ιδιοκτήτη παλαιοπωλείου για τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, όπως και την αθώωση λόγω αμφιβολιών του βιβλιοδέτη και του αρχιμανδρίτη, πρώην Πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Ιωαννίνων.
Σε ό,τι αφορά τον πέμπτο των κατηγορουμένων, τον ιδιοκτήτη γκαλερί από τα Τρίκαλα, ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και την ενοχή του σε ηθική αυτουργία σε κλοπές κινητών μνημείων μόνο σε πέντε περιπτώσεις. Επίσης, πρότεινε την ενοχή του για την αποδοχή προϊόντος κλοπής (εικόνα από το Βισικό), καθώς και για την αποδοχή και τη διάθεση κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα προϊόντων κλοπής σε κάποιες περιπτώσεις.
Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής.

Σχετικά άρθρα

Αμφισβήτησε την ταυτοποίηση των επαναπατρισθέντων εικόνων

Την Πέμπτη ξεκινά η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Αναβολή για τον Ιούνιο του 2020 στη δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Γεωργία Χαλάτση