ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πυροδοτούν ένταση» οι δηλώσεις του Γ. Φλούδα

Σε μια επικίνδυνη αντιπαράθεση, την ώρα που οι εισαγωγές αυξάνονται, μπαίνουν τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, με φόντο βέβαια τις δεδομένες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αλλά και την εξάντληση του προσωπικού που βρίσκεται για δύο χρόνια στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η αρχή έγινε με τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργου Φλούδα, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε μεγαλύτερη συμβολή από την πλευρά του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», λέγοντας μάλιστα το ΠΓΝΙ δε γίνεται να δέχεται ασθενείς με covid-19 κατά τη διάρκεια εφημερίας του «Χατζηκώστα».
Με λύπη και έκπληξη άκουσαν τις δηλώσεις τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», με τον πρόεδρο Κώστα Καλαμπόκα να τις χαρακτηρίζει έως και επικίνδυνες. «Οι δηλώσεις του, το μόνο που μπορούν να προσφέρουν, είναι να πυροδοτήσουν την ένταση μεταξύ των δύο νοσοκομείων, μιας και τα επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση της πανδημίας προκύπτουν συλλογικά από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας, και έχουν ήδη εγκριθεί. Οποιαδήποτε τροποποίηση ανάλογα με τις ανάγκες της πανδημίας οφείλει να εγκριθεί από τους παραπάνω φορείς και όχι να προταθεί από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ. Θεωρούμε ότι είναι επικίνδυνη η τοποθέτησή του ότι το ΠΓΝΙ δε θα δεχτεί περιστατικά σε εφημερία του Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” και υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του», σημείωσε ο κ. Καλαμπόκας.
Όπως εξήγησε, το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» διαθέτει 24 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό και το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, με όρους ασφάλειας για ασθενείς και εργαζόμενους, είναι να αναπτύξει 30 κλίνες. Εξάλλου, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά σχέδια, η πόλη αθροιστικά διαθέτει 104 κλίνες σε μονάδες covid και 26 κλίνες ΜΕΘ.
«Σήμερα είμαστε αρκετά μακριά από αυτά τα νούμερα. Δεν έχουν συμπληρωθεί, γι’ αυτό είναι λίγο περίεργη η αντίδραση από τον κ. Φλούδα», σημείωσε, προσθέτοντας πως πέρα από το εξουθενωμένο προσωπικό, που καλείται να εργαστεί χωρίς ρεπό και άδειες προκειμένου να καλύψει όσους έχουν βγει σε αναστολή, δεν υπάρχει ούτε ο εξοπλισμός για την ανάπτυξη περισσότερων κλινών.

Σχετικά άρθρα

Πρεμιέρα απογευματινών χειρουργείων και στο «Χατζηκώστα»

Μια «χαριστική βιβλιοθήκη» στην Παιδιατρική του «Χατζηκώστα»

Άλλοθι για τα απογευματινά χειρουργεία οι λίστες αναμονής