ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Περιοδεία Ανδρέα Ξανθού στη σκιά της πανδημίας

Περιοδεία στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει μεθαύριο Σάββατο ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος θα μιλήσει και σε πολιτική εκδήλωση για την υγεία.

Αρχικά, στις 9 το πρωί, ο κ. Ξανθός θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα», όπου θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση και θεσμικούς φορείς, καθώς και με εργαζομένους. Η πολιτική εκδήλωση για την υγεία είναι προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 1) και η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
Στόχος της περιοδείας του πρώην υπουργού Υγείας στα Γιάννενα είναι να αναδείξει τις κρίσιμες παραμέτρους της υγειονομικής κρίσης που βιώνει η κοινωνία, καθώς και τις άμεσες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τη διέξοδο από αυτή.
Με αφορμή την προαναγγελία της επίσκεψης του Ανδρέα Ξανθού στην πόλη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. ασκεί κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι δύο χρόνια από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα, εξακολουθεί να σπέρνει τον εφησυχασμό.
«Η πραγματικότητα δυστυχώς για τη χώρα είναι τελείως διαφορετική, καθώς το τελευταίο μίλι εξελίσσεται σε Γολγοθά. Το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει αποτύχει, ενώ οι δομές υγείας της χώρας καταρρέουν από το βάρος των εισαγωγών και των νοσηλειών περιστατικών Covid-19, και όχι μόνο. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή, που πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, η κυβέρνηση προτάσσει ξανά την ατομική ευθύνη, δρα τιμωρητικά προς τους υγειονομικούς, ενώ αδιαφορεί για τη στελέχωση των υποδομών στην υγεία. Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας ότι δεν υπάρχει ιατρικό προσωπικό να στελεχώσει τις ΜΕΘ, συνιστούν παραδοχή απόλυτης αποτυχίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία», τονίζει
Αναφορά γίνεται και στην υγειονομική εικόνα της περιοχής, με τη νέα έξαρση να βρίσκει –κατά τη Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- απροετοίμαστες τις υγειονομικές δομές. «Η υποστελέχωση και στα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί στο σύνολό του και με ασφάλεια το επιχειρησιακό σχέδιο, ενώ υπολείπεται κατά πολύ και η εμβολιαστική κάλυψη της πόλης. Καθώς το ΠΓΝΙ άνοιξε τη 2η ΜΑΦ για περιστατικά Covid και την 3η ΜΕΛ μέσα σε μια βδομάδα, ο κίνδυνος να υπάρξει πληρότητα τις επόμενες ημέρες δεν αποτελεί σενάριο φαντασίας. Δυστυχώς, η δυνατότητα για περαιτέρω άνοιγμα ειδικών μονάδων στο ΠΓΝΙ είναι εξαιρετικά προβληματική χωρίς τον κίνδυνο συμβιβασμού σε ποιότητα και ασφάλεια, ενώ το ΤΕΠ δοκιμάζεται από την έλλειψη γιατρών για μια άλλη φορά. Το ΓΝΙ «Γ. Χατζηκώστα» αδυνατεί, επίσης, να λειτουργήσει τη Μονάδα Covid-19», υπογραμμίζει.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση