ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Να μείνει στην Πρέβεζα

Να παραμείνει το τμήμα Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής του πανεπιστημίου στην Πρέβεζα, αλλά και να αναβαθμιστεί με δεύτερο τμήμα και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ζητά ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου, που συζήτησε το θέμα στην τελευταία συνεδρίαση.

Βέβαια, η αφετηρία των παρατάξεων υπήρξε διαφορετική και δε βρέθηκε κοινός τόπος σε ό,τι αφορά τα αίτια της χαμηλής επιλεξιμότητας του τμήματος από τους φοιτητές, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των καθηγητών για μεταφορά του τμήματος στα Γιάννενα. Χαρακτηριστική ήταν η διαφοροποίηση στις τοποθετήσεις αναφορικά με την Ειδική Βάση Εισαγωγής και κατά πόσο επηρέασε τον αριθμό των εισακτέων.

Σε κάθε περίπτωση, ζητούμενο όλων ήταν η παραμονή του τμήματος στην Πρέβεζα, με δεδομένο ότι υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και όλες οι προϋποθέσεις για να συνεχιστεί εκεί η λειτουργία του, παρά την αντίθετη θέση που κατέθεσε ο πρόεδρος του τμήματος Ιωάννης Σωτηρόπουλος, υποστηρίζοντας πως, αν δε μεταφερθεί το τμήμα στα Γιάννενα, θα οδηγηθεί σε κλείσιμο.

Τη «σπουδή» με την οποία ελήφθη η απόφαση αυτή από τους καθηγητές του τμήματος, επέκρινε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, που εισηγήθηκε το θέμα, τονίζοντας το αίτημα των πολιτών να παραμείνει το τμήμα στην Πρέβεζα. «Και σε άλλα τμήματα ήταν μικρός ο αριθμός των εισακτέων, αλλά δεν πήγαν την επόμενη ημέρα οι καθηγητές να ζητήσουν τη μεταφορά του τμήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην παρέμβασή του, είπε ότι όχι μόνο πρέπει να παραμείνει το Τμήμα στην Πρέβεζα, αλλά θα πρέπει να συζητηθεί και η δυνατότητα δημιουργίας μεταπτυχιακών τμημάτων.

Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τέθηκε και το θέμα της ΕΒΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μετά από αναλυτική συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, το περιφερειακό συμβούλιο τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Τμήματος στην Πρέβεζα και παράλληλα να αναζητηθούν, με τη συνεργασία των τοπικών φορέων, τρόποι για την αναβάθμισή του.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα