ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένα σημαντικό συνέδριο για τις λίμνες και τα Γιάννενα

Ένα συνέδριο με πολλαπλή σημασία αποτελεί αυτό που διοργανώνει το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, το Σαββατοκύριακο στα Γιάννενα.

Το θέμα είναι «Αξιοποίηση και Διαχείριση Λιμνών. Δύο λέξεις πολλές έννοιες και ερμηνείες» και οι εργασίες θα λάβουν χώρα στο ξενοδοχείο «Grand Serai» και στο Κέντρο Προβολής Σπηλαίου Περάματος «Άννα Πετροχείλου», ενώ θα υπάρξει και μια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου στην αίθουσα του κεντρικού δημαρχείου, την Παρασκευή.
Για μια σπουδαία εκδήλωση, που θέτει στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Παμβώτιδας, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας. «Θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε 35 δημάρχους από τις πόλεις με λίμνες της χώρας μας. Παράλληλα, θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε με σπουδαίους ομιλητές εξειδικευμένα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και ειδικότερα τις λίμνες. Τέλος, θα παρακολουθήσουμε τοποθετήσεις για τα περιβαλλοντικά ζητήματα από τους προσκεκλημένους ευρωβουλευτές», ανέφερεκαι στάθηκε στα πλεονεκτήματα αυτής της διοργάνωσης για την πόλη, καθώς οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε σημαντικά αξιοθέατα και να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της γιαννιώτικης φιλοξενίας.
Την ίδια στιγμή, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί στη λίμνη Παμβώτιδα και έχουν να κάνουν με την προστασία της, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππας Φίλιος τόνισε ότι το διήμερο αυτό «θα μας δώσει τη δυνατότητα για επαφές και γνωριμίες με στόχο μελλοντικές συνεργασίες, καθώς η αειφόρος διαχείριση των λιμνών αποτελεί κοινό στόχο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών».

Σχετικά άρθρα

Υποψήφιος με τον Δ. Παπαγεωργίου ο Φίλιππας Φίλιος

Ένας πρότυπος ελαιώνας δημιουργείται στην Ηλιόκαλη

Η οικογένεια Φίλιου το 1963

Λουκία Τζάλλα