ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αποχαιρετισμοί στη μαχήτρια Φ. Γεννηματά

Συνεχίστηκαν και σήμερα τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, η οποία αύριο θα αναπαυθεί στην τελευταία της κατοικία.

Συγκλονισμένη από τον θάνατό της δηλώνει το μέλος του Τομέα Υγείας του ΚΙΝ.ΑΛ Μαργαρίτα Κιτσανού, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της. «Αποχαιρετώ τον υπέροχο άνθρωπο, την ευαίσθητη πολιτικό, την αγωνίστρια γυναίκα, που δεν έπαψε μέχρι την τελευταία στιγμή να παλεύει, να πιστεύει και να οραματίζεται ένα δημοκρατικότερο αύριο. Έφυγε, απόλυτα αφοσιωμένη στον αγώνα της Δημοκρατικής Παράταξης του ΚΙΝ.ΑΛ. για μια Ελλάδα Ισονομίας και Δημοκρατίας. Έδωσε με αξιοπρέπεια την προσωπική της άνιση μάχη με την επάρατο και έχασε. Κέρδισε όμως τον αγώνα για μια καλύτερη, δικαιότερη και πιο ανθρώπινη πολιτική σκηνή, τον αγώνα για την προαγωγή του πολιτικού πολιτισμού και κυρίως τον αγώνα για ένα πιο ανθρώπινο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Απόλυτη προτεραιότητά της υπήρξε η συνέχιση του έργου του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά, για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας στη χώρα. Σαν μια υπόσχεση που του έδωσε και έπρεπε με συνέπεια να υπηρετήσει και να εκπληρώσει. Μέχρι τέλους, με την προσωπική της πάντα παρουσία, Υγειονομικοί απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, συμμετείχαμε σε τηλεδιασκέψεις μαζί της, σχεδιάζοντας το “αύριο” στην Υγεία. Άοκνη, ήρεμη, πάντα χαμογελαστή, σταθερή στις απόψεις της, εμφυσούσε σε όλους μας το όραμα μιας νέας αρχής στην υγεία, μιας επανεκκίνησης . Αυτή είναι και η παρακαταθήκη της. Και οφείλουμε όχι μόνο να τη σεβαστούμε, αλλά και να χτίσουμε πάνω στα στέρεα θεμέλια που φρόντισε να κληρονομήσουμε. Οι υγειονομικοί διαβεβαιώνουμε, ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν, ώστε το νέο Ε.Σ.Υ. που εκείνη οραματίστηκε, να γίνει πράξη προς όφελος του κάθε πολίτη. Κάποιοι, “φεύγοντας”, αφήνουν πίσω τους, έντονο το θετικό τους αποτύπωμα. Και η Φώφη ήταν ένας από αυτούς. Αυτή ίσως να είναι και η παρηγοριά, όσων τη ζήσαμε από κοντά και εμπνευστήκαμε από εκείνη», σημειώνει.

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο θάνατό της εκφράζει το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων, διατυπώνοντας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους δικούς της ανθρώπους. «Η Φώφη Γεννηματά υπήρξε μια γενναία γυναίκα, που έδωσε με αξιοπρέπεια τις μάχες της ζωής της και υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο», αναφέρει.

Τη θλίψη του επιχειρηματικού κόσμου εκφράζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου για λογαριασμό του διοικητικού συμβουλίου. «Ένας σπάνιος άνθρωπος, με σπουδαία ψυχικά αποθέματα και μοναδικό ήθος δυστυχώς έφυγε από κοντά μας. Ήταν ένα φωτεινό παράδειγμα γενναιότητας μιας γυναίκας μαχήτριας σε κάθε πεδίο της ζωής, που έσβησε πρόωρα αλλά αφήνει ανοιχτή την πόρτα για όλους να ακολουθήσουν τα βήματα ζωής, αγώνων και δημοκρατικότητας που εξέφραζε η ίδια. Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε με ρεαλιστικές προτάσεις και με σθένος τα αιτήματα όλων των επιχειρήσεων και κυρίως αυτά των μικρομεσαίων», σημειώνει.

Με τη φράση «Καλό ταξίδι Πρόεδρε…» αποχαιρετά την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας Βασίλης Γαρδίκος. «Με ήθος και αξιοπρέπεια, με συνέπεια και ευγένεια ψυχής, πάντα με το πιο φωτεινό χαμόγελο, έδωσε τις μικρές και τις μεγάλες μάχες της ζωής. Με γενναιότητα και αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες μέχρι την τελευταία ώρα. Η δημόσια ζωή της χώρας δε γίνεται φτωχότερη, γίνεται φτωχή χωρίς τη Φώφη», αναφέρει σε δήλωσή του, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και σ’ όλους τους συντρόφους.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε, τέλος, και ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, λέγοντας ότι είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τη Φώφη Γεννηματά το 2009, όταν κατείχε τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Παιδείας. «Είναι μια μεγάλη απώλεια για το πολιτικό μας σύστημα. Ένας άνθρωπος απλός με πολιτικά ένστικτα, από την οποία έμαθα πολλά. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της», είπε ο  κ. Ριζόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Ηπειρωτικός Αγών

Επιμένει σε διάλογο για το Ταμείο Ανάκαμψης το ΚΙΝ.ΑΛ.

Κίνημα Αλλαγής- “Ψηφιακές περιοδείες” με αφετηρία την Ήπειρο

Αποστόλης Τζελέτας