ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Θύμα βανδαλισμού η προτομή του Μιχαήλ Ζωσιμά

Θύμα βανδαλισμού έπεσε η προτομή του Μιχαήλ Ζωσιμά, που βρισκόταν στο προαύλιο του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής.

Άγνωστοι έριξαν την προτομή από το βάθρο της τα ξημερώματα του Σαββάτου, προκαλώντας της εκτεταμένες ζημιές. Το συμβάν έκανε γνωστό ο Σύλλογος Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής, αναφέροντας, βέβαια, -λανθασμένα- ότι πρόκειται για την προτομή του Νικόλαου Ζωσιμά.
Ο Σύλλογος εκφράζει αγανάκτηση και οργή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το περιστατικό είναι πιθανόν να συνδέεται με τη συζήτηση για την προτυποποίηση του σχολείου. «Εκτιμούμε ότι αυτή η πράξη έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση των μαθητών των γονέων και των εκπαιδευτικών του ιστορικού Σχολείου μας. Τους καλούμε να παραμείνουν ψύχραιμοι και δηλώνουμε ότι στεκόμαστε δίπλα τους ανυποχώρητοι. Ελπίζουμε να μάθουμε σύντομα και τα ονόματα των φυσικών δραστών αυτής της ανίερης πράξης», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Πρόταση για την άμεση αποκατάσταση του μνημείου κατέθεσε ο ακαδημαϊκός και απόφοιτος της Ζωσιμαίας Σχολής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, σημειώνοντας ότι στη Ζωσιμαία Σχολή έχουν φοιτήσει εξέχοντες γλύπτες και πρώην μαθητές, τώρα οικονομικά άνετοι, που μπορούν να συμβάλουν για την αποκατάσταση.

Σχετικά άρθρα

Η σύγχρονη ιστορία των Ιωαννίνων σε μια τελετή

Τιμητική εκδήλωση για τον Σάκη Δάλλα

Νέος πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ζωσιμαίας ο K. Κουλίδας