ΕπικαιρότηταΑίθουσα ΣύνταξηςΟικονομία

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Πανηπειρωτική 2021»

Πλήθος κόσμου και εκπροσώπων αρχών και φορέων βρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης «Πανηπειρωτική 2021», που άνοιξε της πύλες της το απόγευμα του Σαββάτου, στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Την έκθεση εγκαινίασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος και το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, οι περιφερειάρχες Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και Πελοποννήσου Π. Νίκας, εκπρόσωποι της επιχειρηματικότητας, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Γιάννης Χατζηθοδοσίου, και εκπρόσωποι πλήθους φορέων και επιχειρήσεων.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Στύλιος τόνισε τη στήριξη της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και για την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας πως την επόμενη εξαετία η χώρα θα έχει στην διάθεσή της ποσό άνω των 100 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας και της ανάπτυξης, μεγάλο μέρος των οποίων θα δοθεί στην στήριξη της επιχειρηματικότητας.
Επίσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων κυρίως της αγροδιατροφής, που παρουσιάζουν πλεόνασμα, ενισχύοντας την εθνική οικονομία.
Από την πλευρά του, ο κ. Καχριμάνης, με αφορμή την παρουσία της Ηπείρου στη διεθνή έκθεση τροφίμων «Anuga» στην Κολωνία, τόνισε πως το μέλλον του τόπου βρίσκεται στα προϊόντα ποιότητας, με προστιθέμενη αξία, ενώ αναφέρθηκε και στα θετικά αποτελέσματα για την περιοχή σε επίπεδο τουρισμό τον φετινό Αύγουστο.
Η «Πανηπειρωτική 2021» διοργανώνεται από την εταιρία «Κύκλος» και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, της περιφέρειας Ηπείρου και των δήμων Δωδώνης και Ζίτσας.
Η έκθεση ολοκληρώνεται την Τετάρτη και λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά άρθρα

ΞΕΝΙΑ Άρτας – Δεύτερες σκέψεις στο παρά πέντε της δημοπράτησης

Σε σωστή κατεύθυνση τα προγράμματα στήριξης

Αόριστες δεσμεύσεις για την ασφάλιση έναντι των ζημιών από αγριόχοιρους