ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αστικό ΚΤΕΛ- Αποκρούει τις αιτιάσεις για συνωστισμό στα λεωφορεία

Για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από την ΚΥΑ υγειονομικών πρωτοκόλλων, αλλά και ακόμη περισσότερων, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανος Μουστακλής, αναφορικά με τις αιτιάσεις φοιτητών ότι στοιβάζονται στα λεωφορεία.

Με αφορμή συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, ο κ. Μουστακλής τόνισε πως σκοπός όλων είναι να συμβάλλουν ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία και αυτή προσπαθεί και το Αστικό ΚΤΕΛ να διαφυλάξει, αντιλαμβανόμενο τη σημασία της παρουσίας των φοιτητών στην πόλη.
Ακόμη και τις ώρες αιχμής, σύμφωνα με τον κ. Μουστακλή, η πληρότητα δε φτάνει το όριο που ορίζει ο νόμος, αλλά είναι μικρότερη, με επιλογή της διοίκησης, ακριβώς για να διασφαλιστεί η υγεία όλων, ενώ σημείωσε πως έχουν προστεθεί λεωφορεία στα δρομολόγια προς το πανεπιστήμιο και ο στόλος λειτουργεί πλέον σε πλήρη ανάπτυξη.
«Ένα λεωφορεία πραγματικά μπορεί να φαίνεται γεμάτο, κυρίως γιατί οι φοιτητές συνωστίζονται στην πόρτα, ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση. Δεν είναι όμως η εικόνα σε όλο το λεωφορείο αυτή. Ένα λεωφορείο, όταν έχει άδεια για 170 θέσεις, αν μπουν οι 100, προφανώς φαίνεται γεμάτο αλλά δεν πιάνει την πληρότητα, όπως και σε αυτά των 95 θέσεων», σημείωσε ο κ. Μουστακλής.
Πάντως και ο ίδιος επανέλαβε την πρόταση που υπήρχε και παλαιότερα για διαφορετική ώρα εκκίνησης των μαθημάτων τα πρωινά, ώστε να μην υπάρχει ταυτόχρονη προσέλευση των φοιτητών στην πανεπιστημιούπολη.
«Αυτό είναι το θέμα του πανεπιστημίου. Θέλω να πιστεύω τώρα που μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, θα το δουν και θα κινηθούν ανάλογα στο κομμάτι αυτό», σημείωσε ερωτηθείς σχετικά.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Κανένας κίνδυνος για το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής

Αποστόλης Τζελέτας

Επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής μια κορυφαία ιταλίδα επιστήμονας