ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΚΑΠΗ – Προς επαναλειτουργία με ολιγομελείς ομάδες

Στην ουσιαστική επαναλειτουργία των ΚΑΠΗ προσανατολίζεται ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) του δήμου Ιωαννιτών.

Τα ΚΑΠΗ ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους από τις 30 Αυγούστου, ωστόσο μόνο για την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Ιωαννιτών και την ΚΕΔΕ, θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτραπεί η προσέλευση των μελών σε μικρές ομάδες και για κοινωνικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και για τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (εμβολιασμένοι και νοσήσαντες).
Για αυτή την εξέλιξη ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των μελών των ΚΑΠΗ ο πρόεδρος του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. Δημήτρης Πάνου και η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Σοφία Τζιοβάρα, σε συνάντηση που οργανώθηκε στο 2ο ΚΑΠΗ του δήμου Ιωαννιτών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας.
Λόγω της πανδημίας, τα ΚΑΠΗ δε λειτουργούσαν από τον Μάρτιο του 2020, με σκοπό να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων. Αυτό, ωστόσο, όπως επισημάνθηκε, είχε αρνητικό αποτέλεσμα στον ψυχισμό και στην καθημερινότητα των ωφελουμένων, καθώς στερήθηκαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τη δυνατότητα επικοινωνίας, συντροφικότητας και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.

Σχετικά άρθρα

Αύξηση της εισφοράς, τέλος τα κουπόνια στα ΚΑΠΗ

Αποστόλης Τζελέτας

«Ψηφιακές Γωνιές» και για μη μέλη των ΚΑΠΗ

Βρίσκουν ξανά βηματισμό τα ΚΑΠΗ