ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ικανοποίηση μετά τις θετικές εξελίξεις για τη χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας

Την ικανοποίησή της εκφράζει η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» για την έγκριση από τους υπουργούς Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη και Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα της γνωμοδότησης της Κυβερνητικής Επιτροπής Παρακολούθησης Αξιοποίησης Λιμένων για τα πρόσθετα τμήματα της χερσαίας ζώνης που είχαν ζητηθεί από τους δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών να εξαιρεθούν από την παραχώρηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» υπενθυμίζουν ότι ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος είχε συναντηθεί με τον κ. Πλακιωτάκη στις 3 Ιουλίου και συζήτησαν όλα τα ανοιχτά θέματα της χερσαίας ζώνης, τα οποία αφορούσαν τον χώρο στάθμευσης του κεντρικού λιμένα, τα δύο κτήρια πλησίον του χώρου στάθμευσης, τα γήπεδα του τένις, το τμήμα του παραλιακού δρόμου και τις χερσαίες ζώνες ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στις λιμενικές υποδομές του καταφυγίου τουριστικών σκαφών Σύβοτων και των αλιευτικών καταφυγίων της Πλαταριάς και της Σαγιάδας. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου, ο κ. Πλακιωτάκης, σε εκείνη τη συνάντηση, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στον κ. Ριζόπουλο ότι «το ζήτημα της χερσαίας ζώνης θα λυθεί με τον τρόπο που επιθυμεί η τοπική κοινωνία».
«Υποδεχόμαστε με ικανοποίηση την υλοποίηση της δέσμευσης του κ. Πλακιωτάκη απέναντι στην τοπική κοινωνία της Θεσπρωτίας και ολόκληρης της Ηπείρου. Αυτό που μας ξεχωρίζει σαν παράταξη, είναι η δυνατότητά μας να παρεμβαίνουμε στα κέντρα των αποφάσεων καίρια, καθότι οι συνεργασίες και οι συνέργειες με την οποία κυβέρνηση είναι απαραίτητες για να αλλάξουμε την τύχη της Ηπείρου. Άλλωστε, έχουμε αποδείξει ότι κινούμαστε πάντα με γνώμονα την πρόοδο της Ηπείρου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών