ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Άψογη η διαδικασία» η απάντηση στις καταγγελίες

Της διαδικασίας εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Ιωαννιτών υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Δημήτρης Πάνου, με αφορμή καταγγελία της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή».

Η παράταξη με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση έκανε λόγο για «αναξιοπρεπή περιστατικά με πολύωρες αναμονές, με τη λίστα αναμονής να διαμορφώνεται από τις νυχτερινές ώρες, αλλά και δυνητικά επικίνδυνα για την δημόσια υγεία εξαιτίας της συνάθροισης μεγάλου αριθμού πολιτών σε ένα μόνο σημείο», επικαλούμενη καταγγελίες συμπολιτών και καλώντας τον πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ να εξηγήσει τους λόγους επιλογής της διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Επίσης, ανέφερε ότι η έναρξη των εγγραφών στον δήμο προηγήθηκε της ημερομηνίας που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ σε σχετικό δελτίο τύπου και το οποίο ενδεχομένως προκάλεσε σύγχυση στους πολίτες. «Όταν οι δήμοι στη χώρα διαμαρτύρονται για τη μείωση των θέσεων, είναι απορίας άξιον η υποβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν μη σεβόμενοι τους δημότες τους», καταλήγει.
«Δεν έχει κανένα πρόβλημα η διαδικασία. Είναι άψογη. Αυτά είναι μικρότητες, επειδή δε βρίσκουν κάτι άλλο να κάνουν αντιπολίτευση», ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δ. Πάνου στον Η.Α. Όπως εξήγησε, ο ΟΚΠΑΠΑ ανακοίνωσε έγκαιρα τη διαδικασία, ενώ οι υπάλληλοι βρέθηκαν μία ώρα νωρίτερα από την ώρα που είχε ανακοινωθεί στις θέσεις τους, μοιράζοντας αριθμούς προτεραιότητας. «Καμία ουρά δεν υπήρξε, μέχρι νερά μοιράζουμε στους πολίτες. Και φέτος, όπως και πέρυσι, επιλέξαμε τον χώρο του 2ου παιδικού σταθμού, που προσφέρεται σε σχέση με τα γραφεία του ΟΚΠΑΠΑ. Όποιος θέλει, μπορεί να δει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε εμφανώς ενοχλημένος.
Ανεξάρτητα, πάντως, με τα όσα αναφέρει ο κ. Πάνου, είναι σαφές ότι η διαδικασία πάσχει σε κεντρικό επίπεδο. Οι γονείς καλούνται να κάνουν εις διπλούν τη διαδικασία εγγραφής στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ η διαδικασία φτάνει να ολοκληρώνεται ελάχιστες μέρες πριν την έναρξη των παιδικών σταθμών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον προγραμματισμό κάθε οικογένειας.

Σχετικά άρθρα

Χτυπούν καμπανάκι για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων

Ένας ακόμη βανδαλισμός σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κάλεσμα για συνδρομή στους πληγέντες από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.