ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Άλλοι το ‘ταξαν, άλλοι το ‘δωσαν»

Με τη φράση «άλλοι το ‘ταξαν, άλλο το ‘δωσαν» ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης την έγκριση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της δαπάνης 6,3 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή του τμήματος της 2ης επαρχιακής οδού από τα Πηγάδια Κατσανοχωρίων μέχρι τη Γέφυρα Πλάκας.

Η σχετική υπόσχεση είχε δοθεί στα μέσα Δεκεμβρίου 2020 στον περιφερειάρχη Ηπείρου, μέσω του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, και την είχε ανακοινώσει ο κ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, σε μια χρονική στιγμή που το συγκεκριμένο τμήμα της 2ης επαρχιακής οδού είχε βρεθεί στην επικαιρότητα, λόγω καταπτώσεων στη θέση Μηλιές.
Προηγουμένως, βέβαια, είχαν υπάρξει ανάλογες υποσχέσεις και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –κυρίως από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Γιώργο Δέδε, χωρίς, ωστόσο, το έργο να προχωρήσει. Και αυτός ήταν και ο λόγος της χαρακτηριστικής αναφοράς του κ. Καχριμάνη.
«Πολλοί μας τάξανε ότι θα μας βοηθήσουν στο κομμάτι που αφορά τον δρόμο από εκεί που σταματάει ο οδικός άξονας που θα συνδέσει την Ιόνια Οδό με τη 2η επαρχιακή οδό, στα Πηγάδια, προς τη γέφυρα της Πλάκας και τα Τζουμέρκα. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ, γιατί μας ήρθε πλέον η πίστωση με 6,3 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Υποδομών γι’ αυτό το κομμάτι. Και λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί άλλοι το ‘ταξαν, άλλο το ‘δωσαν», σημείωσε σε δηλώσεις του.
Όπως έκανε γνωστό, η περιφέρεια Ηπείρου προχωρά με τον τεχνικό σύμβουλο και τις υπηρεσίες τη μελέτη σε πρώτη φάση μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας, που αφορά και το δύσκολο κομμάτι στις Μηλιές. «Όπως και στην περιοχή του Μαυρολάγκαδου, θα κάνουμε πράξη αυτό που δεν έγινε τόσα χρόνια», κατέληξε.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στον Άραχθο ποταμό, λίγα μέτρα πιο κάτω από τη σημερινή μπέλλεϋ, ενώ η περιφέρεια Ηπείρου θα μελετήσει, με τη βοήθεια εξωτερικού συνεργάτη, και το υπολειπόμενο τμήμα της 2ης επαρχιακής οδού από την Πλάκα έως τα Πράμαντα, αναζητώντας στη συνέχεια πηγή χρηματοδότησης.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος