ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σφετερισμό περιουσίας καταγγέλλει ο δήμος Ηγουμενίτσας

Για καταπάτηση της περιουσίας των δημοτών της Ηγουμενίτσας καταγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς ο δήμος Ηγουμενίτσας την Κτηματική Υπηρεσία Ν. Θεσπρωτίας, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη ενέργεια το αίτημά της προς το Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας για μεταγραφή ακινήτου, έκτασης 126.000 τ.μ. στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

«Η πράξη αυτή καθ’ αυτή είναι παράνομη, εφόσον το ακίνητο ανήκει στην κυριότητα, νομή και κατοχή του δήμου Ηγουμενίτσας, δυνάμει της με αρίθμ. 8504/05-05-1969 απόφασης Νομάρχη Θεσπρωτίας, η οποία πράξη έχει μεταγραφεί στις 26-03-1971 στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας και δηλώθηκε επίσης στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηγουμενίτσας», αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δήμος Ηγουμενίτσας, κάνοντας λόγο για σφετερισμό περιουσίας και αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτές τις ενέργειες, καθώς μιλά για «κεκρυμμένους υποδαυλιστές» των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας.
Ο δήμος Ηγουμενίτσας άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και στη γενική γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια, που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των δημοτών. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι «τόσο ο υπουργός Οικονομικών όσο και η γενική γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της».
Τέλος, τίθεται και ένα εύλογο –όπως χαρακτηρίζεται- ερώτημα: πώς από τη μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του δήμου.

Σχετικά άρθρα

Με… δική σου ευθύνη!

Εξηγήσεις για την εμπλοκή του Δήμου Ηγουμενίτσας στο φωτοβολταϊκό του Μαργαριτίου

Υποψήφια για «Best Tourism Village» η Κοινότητα Πέρδικας