ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους

Πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι πρωτοβουλίες για βοήθεια στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, της Αττικής και άλλων περιοχών, με νέους κρίκους να προστίθενται στην αλυσίδα της αλληλεγγύης.

Σε συνέχεια της μεγάλης κινητοποίησης για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι πρόσφατες φωτιές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αναπτύσσει επιπλέον κινήσεις συμπαράστασης των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και προχώρησε στο άνοιγμα λογαριασμού τραπέζης προς ενίσχυση των πυρόπληκτων αλλά και των οικόσιτων ζώων που έμειναν χωρίς στέγη, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, καλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους στον τραπεζικό λογαριασμό της Eurobank 0026.0240.30.0201205013 (IBAN: GR2602602400000300201205013) με δικαιούχο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πυρκαγιές». Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2103609825 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.
Επιπλέον, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.) για τις πυρόπληκτες οικογένειες. Στα Γιάννενα, το περιφερειακό τμήμα θα συγκεντρώνει τρόφιμα στα γραφεία του στην οδό Γ. Παπανδρέου 2, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8 το πρωί με 2.30 το μεσημέρι.
Διήμερο συγκέντρωσης ειδών άμεσης ανάγκης και χρημάτων για τους πυρόπληκτους διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Αυγούστου, συμμετέχοντας στην πανελλήνια καμπάνια της «Αλληλεγγύη για όλους». Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στα γραφεία του κόμματος, Πυρσινέλλα 1 και Ν. Ζέρβα, 3ος όροφος. Οι πολίτες καλούνται να προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, κλινοσκεπάσματα σε καλή κατάσταση (σεντόνια και ελαφρές κουβέρτες), υπνόσακους σε καλή κατάσταση, είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, οδοντόκρεμες κ.λπ.), ενυδατικές κρέμες και κρέμες για προστασία από μικρό εγκαύματα (Helenvita).
Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων σε λογαριασμό της Alpha Bank (ΙΒΑΝ : GR0901401050105002002025873- BIC: CRBAGRAA), με δικαιούχο την «Ανοιχτή Αλληλέγγυα πόλη ΑΜΚΕ», με την ένδειξη «Πυρόπληκτοι» (είναι υποχρεωτικό).
Τα είδη και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν πανελλαδικά θα διανεμηθούν από την «Αλληλεγγύη για Όλους» σε συνεργασία με τις τοπικές δομές στις πληττόμενες περιοχές.
Και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Στεκόμαστε στο πλευρό των πληγέντων συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας συμμετέχοντας στην πανελλήνια καμπάνια της “Αλληλεγγύης για Όλους” ( https://www.solidarity4all.gr/ ) για την ενίσχυση τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Ιωαννίνων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651033613.
Στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά και ο δήμος Πωγωνίου, απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια. Για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ευρείας κατανάλωσης θα τοποθετηθούν τρία ειδικά καλάθια, στην είσοδο του κεντρικού δημαρχείου στο Καλπάκι και στα δύο σούπερ μάρκετ του Καλπακίου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2653360108, 2653360129 και 2653360101.
Από τους πρώτους που ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, προκειμένου να συνδράμουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της χώρας, ήταν ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ. Μετά από επικοινωνία με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές, τα είδη που κατά προτεραιότητα απαιτούνται είναι παυσίπονα, αντιβιοτικές κι ενυδατικές κρέμες, μάσκες, γάζες, πάνες μωρών και ηλικιωμένων, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, νερά, κονσέρβες, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν, μπισκότα, γάλατα εβαπορέ, μακαρόνια, ρύζι, χυμοί και ζωοτροφές. Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Αυγούστου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (κτίριο ΚΕΠΑΒΙ), από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2651030504.
Τέλος, σε έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους πυροπαθείς καλεί τους Γιαννιώτες, τα σωματεία και τους εργαζόμενους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, που οργανώνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα συγκεντρώνονται στο Εργατικό Κέντρο νερά, χυμοί, τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και χαρτικά.

Σχετικά άρθρα

Αντίστροφη μέτρηση για την επανάχρηση

Δήμος Πωγωνίου – Προχωρούν οι εργασίες για το Μνημείο Πεσόντων

Σε πέντε προτάσεις στο Interreg «Ελλάδα – Αλβανία» ο Δήμος Πωγωνίου