ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο των Πάδων

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη νότια πλαγιά του Σμόλικα, μεταξύ των χωριών Πάδες και Άρματα του δήμου Κόνιτσας.

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την οριοθετήσουν, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, καθώς υπάρχουν εστίες σε δυσπρόσιτα σημεία. Από την Πολιτική Προστασία έχουν μισθωθεί μηχανήματα έργων, προκειμένου να ανοίξουν προσβάσεις μέσα στο δάσος και να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ μαζί με τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής επιχειρούν και δασεργάτες από το Δίστρατο.
Κατά διαστήματα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ ένα επιπλέον πρόβλημα είναι πως υπάρχει αρκετή καύσιμη ύλη στο έδαφος, που επιτρέπει την ταχεία ανάπτυξη της φωτιάς μέσα στο πυκνό πευκοδάσος.
Στην περιοχή βρέθηκε νωρίς το πρωί και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι σύντομα η φωτιά θα περιοριστεί, χάρη στις μεγάλες προσπάθειες πυροσβεστών και εθελοντών.

Σχετικά άρθρα

Εκτεταμένες ζημιές από τη φωτιά στις φοιτητικές εστίες (φωτορεπορτάζ)

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Βάλια Κάλντα

Ηπειρωτικός Αγών

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Φούρκα- Κίνδυνος από νάρκες (βίντεο)