ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ένας ακόμη βανδαλισμός στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων

Στόχος βανδάλων έγινε για μία ακόμη φορά το Εβραϊκό Νεκροταφείο των Ιωαννίνων. Άγνωστα άτομα μπήκαν στον χώρο και προκάλεσαν ζημιές σε έναν τάφο.

Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον βανδαλισμό, κάνοντας λόγο για ένα γεγονός που έχει γεμίσει θλίψη τα μέλη της. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη καλύτερης αστυνόμευσης, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο δηλώνει ότι καταδικάζει τους βανδαλισμούς στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Ιωαννίνων η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα». «Σε μια πόλη που ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας έχει βαθιές ρίζες, δε χωρούν τέτοιες ενέργειες μίσους, που βεβηλώνουν, όχι μόνο τα μνήματα, αλλά και τη μνήμη χιλιάδων συνανθρώπων μας, θυμάτων του φασισμού», αναφέρει.

Απερίφραστα καταδικάζει και η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και καλεί τις αστυνομικές αρχές να φροντίσουν για την σύλληψη των βανδάλων και την προστασία του νεκροταφείου, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια βεβήλωσης των τάφων συμπολιτών μας, που βίωσαν και επέζησαν της φρίκης του Ναζισμού.

Tον αποτροπιασμό του εκφράζει το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντας «φασιστική ενέργεια» τον βανδαλισμό τάφου στο Εβραϊκό Νεκροταφείο της πόλης. «Η πολυπολιτισμικότητα και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα πρέπει να είναι κύριο γνώρισμα της κοινωνίας μας. Ειδικότερα στην πόλη μας, που η μαρτυρική ισραηλιτική κοινότητα θρήνησε εκατοντάδες θύματα από την ναζιστική βαρβαρότητα. Στα μέλη της Κοινότητας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και δηλώνουμε ότι το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στον φασισμό και ναζισμό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων