ΕπικαιρότηταΦωτογραφία Ημέρας

Έτοιμο προσάναμμα μέσα στο περιαστικό δάσος της πόλης

Την ώρα που όλη η Ελλάδα καίγεται, εμείς εδώ στα Γιάννενα δεν έχουμε ανάγκη καμιά. Φτιάχνουμε προσάναμμα μέσα στο δάσος και αφήνουμε τη νομοτέλεια να κάνει τη δουλειά της,

Μέχρι χθες αργά το βράδυ δεν γνωρίζαμε αν η αρχαία Ολυμπία θα σωζόταν. Απελπισμένοι άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους και κόπους χρόνων να φλέγονται τη μια στιγμή και την επόμενη να έχουν γίνει αποκαΐδια. Είναι ευτύχημα μεγάλο που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές από τις τόσες πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα. Χάθηκαν όμως ζώα, τραυματίστηκαν σοβαρά πολλά. Εκατοντάδες στρέμματα δάσους έχουν κατακαεί.

Αλλά εδώ στα Γιάννενα δεν έχουμε ανάγκη καμιά. Ζητάμε βέβαια από τους πολίτες να γρηγορούν και να προσέχουν. Ωστόσο, πετάμε μέσα στο πολύτιμο περιαστικό δάσος, για το οποίο κατά τ’ άλλα καμαρώνουμε, σκουπίδια, άχρηστα στρώματα, κομμένα κλαδιά δέντρων. Το προσάναμμα είναι έτοιμο. Λείπει η φλόγα. Για να είμαστε λοιπόν βέβαιοι ότι από την πύρινη λαίλαπα δεν θα εξαιρεθεί ο τόπος μας, αφήνουμε εκτεθειμένη στον δυνατό ήλιο και μια μεγάλη τζαμαρία σε θερμοκρασίες καύσωνα. Στο δάσος Φρόντζου φυσικά. Στην περιοχή Καλλιθέας. Ας πάει κάποιος (υπεύθυνος) να τα μαζέψει. Άμεσα, για να μην γίνουμε πρώτη είδηση στα μεσημεριανά δελτία.