ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προτεραιότητα στην αποϊδρυματοποίηση

Έμφαση στην διασφάλιση της υγείας των ωφελούμενων των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, στην περίοδο της πανδημίας, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρίες μέσω του εθνικού σχεδίου δράσης δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές να βρίσκεται σε εφαρμογή με προθεσμία έως τις 16 Αυγούστου αλλά και την ενίσχυση των δομών με προσωπικό για την αντιμετώπιση της covid-19, στα Γιάννενα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Γιώργου Σταμάτη, χαρακτηρίζοντας ως ένα από τα «στολίδια» της χώρας, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, το οποίο και επισκέφθηκε.

Στο Κέντρο ενημερώθηκε από την πρόεδρο Μαρία Τσολάκη για την λειτουργία όλων των δομών που έχει στην αρμοδιότητά της καθώς και για τις δράσεις και παρεμβάσεις, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας όσο και για την κοινωνικοποίηση των ωφελουμένων.

«Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου είναι ένα από τα στολίδια της χώρας και για την δουλειά που γίνεται και για την παράδοση που έχει», σημείωσε ο κ. Σταμάτης, αποδίδοντας τα εύσημα στην πρόεδρο του Κέντρου.

Σημείωσε δε ότι το υπουργείο ενίσχυσε τα Κέντρα Πρόνοιας με προσωπικό και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους σε ό,τι χρειαστούν ,ενώ σε προτεραιότητα βρίσκεται η υλοποίηση του εθνικού σχεδίου δράσης για τα άτομα με αναπηρίες καθώς και η αποϊδρυματοποίηση. Κάλεσε δε και τις τοπικές κοινωνίες να αγκαλιάσουν αυτές τις πολιτικές, με στόχο την ενίσχυση της «ορατότητας» και της κοινωνικοποίησης των ατόμων με αναπηρίες.

 

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Δώρα, ευχές και ενημέρωση σε Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας και ΕΛΕΠΑΠ

Τμήμα Βραχείας Φιλοξενίας στη Μονάδα ΑμεΑ Ιωαννίνων