Επικαιρότητα

Ήταν έτοιμοι για… πόλεμο

Έτοιμοι για όλα φαίνεται πως ήταν οι αλβανοί διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι ενεπλάκησαν το απόγευμα της Πέμπτης σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα ένας 39χρονος Αλβανός και ελαφρά ένας αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί κινούνταν πεζοί σε δύσβατη δασική περιοχή της Βήσσανης, στο πλαίσιο εξακρίβωσης πληροφορίας για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών μέσω της ελληνοαλβανικής μεθορίου στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, όταν δέχθηκαν αιφνίδια πυρά πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov και ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς.
Στο σημείο βρέθηκαν έξι ταξιδιωτικοί σάκοι,` που περιείχαν 13 δέματα με 166 κιλά και 200 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα». Στην ευρύτερη περιοχή διεξάγεται αστυνομική επιχείρηση προς εντοπισμό και σύλληψη των άλλων δραστών, ενώ συλλέγεται προανακριτικό υλικό.

«Ζούμε με το φόβο τόσο των ληστρικών επιθέσεων

Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό, ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας για την ελλιπή φύλαξη στα χωριά του δήμου στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

«Τα περισσότερα χωριά έχουν μετατραπεί σε διόδους διακίνησης ναρκωτικών, με τα κυκλώματα να δρουν χωρίς φόβο, καθώς γνωρίζουν την αδυναμία επαρκούς φύλαξης της περιοχής. Οι κάτοικοι των απομακρυσμένων και παραμεθορίων χωριών ζουν καθημερινά με το φόβο τόσο των ληστρικών επιθέσεων όσο και των “συναντήσεων” με τις ομάδες κακοποιών και κάθε είδους λαθρεμπόρων, που χρησιμοποιούν δρόμους και μονοπάτια για τις συναλλαγές τους. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, για μία ακόμη φορά, και επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημά μας για αύξηση της αστυνόμευσης στην παραμεθόρια περιοχή. Δεν επιτρέπουμε να μετατραπεί το Πωγώνι σε “αρένα” εγκληματικών ενεργειών και ελεύθερης διέλευσης κάθε είδους ομάδων κακοποιών», σημειώνει μεταξύ άλλων.

 

Σχετικά άρθρα

Δήμος Πωγωνίου – Δήμαρχος για 8η θητεία ο Κώστας Καψάλης

Γεωργία Χαλάτση

Με αισιοδοξία για τη νίκη η «Ενωτική Πρωτοβουλία Πωγωνίου»

Ηπειρωτικός Αγών

Δήμος Πωγωνίου – «Συνδυασμός νίκης» από τον Κ. Καψάλη