ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Σκληρή» απάντηση στους αντιεμβολιαστές

«Σκληρή» απάντηση στους αντιεμβολιαστές έδωσαν η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή ορισμένων γιατρών στο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Οι τοποθετήσεις αυτές λαμβάνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα για την περιοχή μας, καθώς αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Άρτα από δημόσιες δηλώσεις δύο γιατρών του νοσοκομείου της πόλης, κατά των εμβολίων.

Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο γιατρών είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Άρτας, με τα υπόλοιπα μέλη να παίρνουν ξεκάθαρες αποστάσεις, καλώντας τον εμμέσως να παραιτηθεί από την θέση αυτή.

«Ως προς το επιστημονικό τους μέρος οι δηλώσεις αυτές θα κριθούν τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τα αρμόδια όργανα της ιατρικής κοινότητας. Σε ότι αφορά όμως στο Σύλλογο των εργαζομένων, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι καταδικαστέες και απαράδεκτες, δημιουργούν σύγχυση στους εργαζομένους αλλά και στους πολίτες της Άρτας και οδηγούν σε άλλους δρόμους, μακριά από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και τα συμφέροντα των εργαζομένων αλλά και της κοινωνίας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο κ. Πασιάς δεν μπορεί πλέον να εκπροσωπεί από την θέση του Προέδρου το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ νομού Άρτας και τον καλούμε να πράξει τα δέοντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 6η ΥΠΕ έχει δώσει εντολή στην διοίκηση του νοσοκομείου να διερευνήσει τις δύο υποθέσεις και να κινήσει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα έλεγε σε έναν αντιεμβολιαστή, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε: «Δεν θα έλεγα τίποτα τίποτα, γιατί δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Μάλιστα, προσπαθούν πολλοί να πείσουν κι αυτούς που δεν είναι κατά. Νομίζω ότι τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούν στα νοσοκομεία». Διευκρίνισε δε πως αναφέρεται σε αντιεμβολιαστές και όχι σε όσους είναι διστακτικοί στο να κάνουν το εμβόλιο.

«Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός είναι επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου να ακολουθεί διάφορους κανόνες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους σε έντονο ύφος και συμπλήρωσε «Όπως ξέρουμε στην ιατρική είναι πολύ εύκολο κάποιος, τον οποίο η ιστορία έχει ονοματίσει “τσαρλατάνο”, ή οτιδήποτε άλλο σε πολύ μεγάλη δυσκολία ή πρόβλημα υγείας να εκμεταλλευτεί την συγκυρία και να εκφέρει διαφορετική άποψη. Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης, είναι υποχρέωση των οργάνων της πολιτείας, είτε είναι δημόσια διοίκηση, είτε ιατρικοί σύλλογοι να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους εν λόγω γιατρούς».

 

Σχετικά άρθρα

Εμβόλιο, Χριστιανισμός και Χριστιανοί

Γιάνης Δημολιάτης

Αντιεμβολιαστικό κίνημα ΙΙ: «νευροτοξικό το εμβόλιο κοκκύτη» – Η επιδημία απαντά με θανάτους

Γιάνης Δημολιάτης

Αντιεμβολιαστικό κίνημα Ι – Με το καλημέρα των εμβολίων, Αντιεμβολιαστική Εταιρεία!

Γιάνης Δημολιάτης