ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Αρνητές της ανάπτυξης» περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες

Ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για την οδική απομόνωση της Πρέβεζας καταλογίζουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου», με αφορμή την έγκριση παράτασης έως τον Ιούνιο του 2022 της συνολικής προθεσμίας για την ολοκλήρωση της μελέτης για τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Μια μελέτη, με συνολική δαπάνη τα 4,5 εκ. ευρώ, η οποία υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2009, υποτίθεται ότι θα ολοκληρωνόταν τον Αύγουστο του 2010, αλλά ακόμα παραμένει άφαντη.
Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» υπενθυμίζουν μια δήλωση του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη, σε συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2019, ο οποίος, με αφορμή τότε μία ακόμη παράταση στην προθεσμία της μελέτης, είχε αναφέρει ότι θα πάει στο υπουργείο να δει τι υπάρχει. «Δυστυχώς ακόμα να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει…», σχολιάζει η παράταξη Ριζόπουλου και συνεχίζει: «Και η τρίτη θητεία Καχριμάνη – Ιωάννου αποδεικνύεται αναποτελεσματική για τους πολίτες της Πρέβεζας. Και οι δύο φέρουν σοβαρές ευθύνες για την απομόνωση, στην οποία παραμένει η Πρέβεζα, σε ό,τι αφορά τις οδικές υποδομές και ειδικά στο θέμα της μελέτης για τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό. Όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου είναι απλός παρατηρητής των εξελίξεων, αφήνοντας μοιρολατρικά τον χρόνο να περνά σε βάρος των Πρεβεζάνων. Τώρα, μπροστά σε μια νέα παράταση και το σοβαρό ενδεχόμενο οριστικής παραπομπής της μελέτης στις ελληνικές καλένδες, για μια ακόμα φορά αδυνατεί να αντιδράσει. Η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας Ηπείρου έχει αποδείξει πολλές φορές την ανικανότητά της. Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες είναι οι αρνητές της ανάπτυξης στην Ήπειρο.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών