ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις και ζητούν παρέμβαση Αμυρά

Την παρέμβαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά ενάντια στις μεθοδεύσεις, όπως καταγγέλλουν, συγκεκριμένων υπηρεσιακών παραγόντων, μέσω των οποίων επιδιώκεται η κατάργηση των δελτίων μεταφοράς ως παραστατικό έγγραφο διακίνησης συγκεκριμένης κατηγορίας δασικών προϊόντων, ζητά το σύνολο των υπηρετούντων δασολόγων και δασοπόνων του Δασαρχείου Ιωαννίνων.

Σε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν, εκφράζουν την απογοήτευσή τους και την έντονη διαμαρτυρία τους για τις μεθοδεύσεις, σημειώνοντας πως, παρά τις κατ’ επανάληψη εκφρασμένες απόψεις τους για την ανάγκη της διατήρησης του μέτρου ως του μοναδικού για την άσκηση ελέγχου για την πάταξη της παράνομης μεταφοράς δασικών προϊόντων, ο Διευθυντής Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, με το αριθ. 53276/18.05.2021 έγγραφό του προς τις διευθύνσεις Δασών Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και τα Δασαρχεία Ιωαννίνων, Κόνιτσας και Μετσόβου, παρερμηνεύοντας ένα απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος αντιφατικού περιεχομένου, απαίτησε την προσαρμογή των Δασικών Αστυνομικών Διατάξεων των υπηρεσιών σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα σ’ αυτό, παραβλέποντας τη δασική νομοθεσία που κατισχύει σε κάθε αντίθετη άποψη.

Όπως προσθέτουν, μετά την παρέλευση εύλογου χρονικού διαστήματος και μέχρι τη στιγμή σύνταξης της ανοιχτής επιστολής, καμία υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε, παρά τις ασκηθείσες πιέσεις. «Για να προστατεύσει το τρωθέν κύρος του Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων με την αριθ. 73757/29.06.2021 διαταγή του, που συνιστά απειλή άσκησης πειθαρχικών μέτρων, απαιτεί μόνο από το Δασαρχείο Ιωαννίνων, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της υπηρεσίας μας, την αναπροσαρμογή της ισχύουσας Δασικής Αστυνομικής Διάταξης μέχρι την Δευτέρα 05.07.2021.Παρακαλούμε κ. υφυπουργέ για την άμεση παρέμβασή σας, διότι η υπηρεσία μας θα πάψει να έχει την δυνατότητα του ελέγχου της νομιμότητας των διακινούμενων δασικών προϊόντων με καταστροφικές συνέπειες στην αποτελεσματικότητα άσκησης των καθηκόντων της για την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας και την προστασία του δασικού περιβάλλοντος της περιοχής μας», αναφέρουν οι υπογράφοντες.

Σχετικά άρθρα

«Ασπίδα» προστασίας παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις

Λαθροϋλοτόμος έστησε πριονοκορδέλα δίπλα στο δάσος

«Εργαλείο» κατά της λαθροϋλοτομίας τα δελτία μεταφοράς