ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χαμηλά τα κρούσματα, ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Σε φάση πλήρους αποκλιμάκωσης τείνει να βρεθεί η περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, με μόλις δύο κρούσματα, τα μοναδικά για όλη την Ήπειρο, ενώ τρόπους να ενισχύσει τα ποσοστά των εμβολιασμένων, προκειμένου να δημιουργηθεί το αναγκαίο «τείχος προστασίας» ενόψει του φθινοπώρου αναζητά η κυβέρνηση, θορυβημένη και από την ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις.

Μόλις δύο είναι τα νέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Πρόκειται και για τα μοναδικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Στην χώρα, επιβεβαιώθηκαν 395 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ανέρχονται σε 239 ενώ καταγράφηκαν 21 νέοι θάνατοι.

Παρά την καλή επιδημιολογική εικόνων αυτών των ημερών, οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου για τις μεταλλάξεις του ιού.

Η κυβέρνηση, με φόντο και την επαπειλούμενη κυριαρχία της εξαιρετικά μεταδοτικής, μετάλλαξης Δέλτα, απευθύνει δραματικές εκκλήσεις σε όσους διστάζουν, να κάνουν το εμβόλιο, αναζητώντας τον τρόπο ώστε να πειστούν και οι πιο δύσπιστοι. Βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν νέοι περιορισμοί αλλά να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, όπως ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι  «είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να μην υπάρξει πισωγύρισμα, να μην ξανακάνουμε lockdown λόγω των μεταλλάξεων, αλλά αυτό εξαρτάται από όλους μας». «Ο μόνος ασφαλής τρόπος για την αντιμετώπιση των μεταλλάξεων είναι ο εμβολιασμός, σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η μετάλλαξη Δέλτα αντιμετωπίζεται με τον πλήρη εμβολιασμό. Αυτό λένε οι ειδικοί».

Επίσης, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν προνόμια για στους εμβολιασμένους, αλλά και επιπτώσεις για όσους επιμένουν να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, την ερχόμενη εβδομάδα.

«Κάντε υπομονή μία εβδομάδα», είπε ο πρωθυπουργός, ερωτηθείς, πυροδοτώντας εκ νέου τη σχετική συζήτηση.

Σχετικά άρθρα

Βραβείο διαχρονικής ποιότητας στην ΗΠΕΙΡΟΣ από τη Γερμανική Γεωργική Εταιρεία

Πρώτη στην ικανοποίηση επισκεπτών η Ήπειρος 

Στην πράξη θα κριθούν τα νέα μέτρα