ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζητά ξεχωριστές συνεδριάσεις για “Σχεδία” και απόβλητα

Κρίνοντας πολύ σημαντικά δύο από τα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του περιφερειακού Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος ζητά να συζητηθούν σε ξεχωριστές, έκτακτες συνεδριάσεις του σώματος.

Το πρώτο ζήτημα αφορά τις «Προτάσεις Διαχείρισης Αποβλήτων Δήμου Ζίτσας», τις οποίες, η παράταξη παρέλαβε την Παρασκευή. «Σίγουρα υπάρχουν αντίστοιχες προτάσεις και άλλων δήμων, οπότε δεν θεωρώ ότι μπορούμε να συζητάμε τις προτάσεις ενώ απουσιάζουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι, δηλαδή ο επίσημος εκπρόσωπος του ΦΟΣΔΑ, που είναι ο πρόεδρος του και ο αρμόδιος δήμαρχος της κάθε περιοχής. Υποχρέωση του περιφερειακού συμβουλίου είναι να εξυπηρετούμε τις ανάγκες του Φορέα που έχει επιλεγεί για τις αποφάσεις αυτές και όχι να τον “ξεπερνάμε”, σεβόμενοι πάντα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δημάρχου», σημειώνει στην επιστολή του προς την πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου.

Το δεύτερο θέμα αφορά την συζήτηση για το Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία», εν αναμονή και των εξελίξεων σε δικαστικό επίπεδο. Ο κ. Ριζόπουλος, ζητά μάλιστα η συζήτηση να γίνει παρουσία του πρώην προέδρου Στ. Τζιμογιάννη αλλά και της νέας εκπροσώπου του δήμου Ιωαννιτών Σ. Μαρκούλα, προκειμένου να υπάρξει ευρεία ενημέρωση του σώματος.

«Σε κάθε περίπτωση και τα δυο θέματα είναι πάρα πολύ σημαντικά και δεν είναι από τις περιπτώσεις που μπορείτε να μας αιφνιδιάσετε τη τελευταία στιγμή προσθέτοντας τα στην ημερήσια διάταξη», σημειώνει.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση