ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νόμισαν πως θα τους πέταγε αγιασμό

Κανείς από τους Ιεράρχες, θύματα της επίθεσης με το καυστικό υγρό στην Μονή Πετράκη, δεν υπέστη τραύματα κρίσιμα για τη ζωή του και μη αναστρέψιμα, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικο, ο οποίος επίσης έφερε ελαφρά τραύματα.

Ο Μητροπολίτης Άρτας περιέγραψε τις στιγμές που έζησε, κάνοντας λόγο για μια επίθεση «πρωτόγνωρη και πρωτόγονη», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ήπειρος Tv1», λίγο πριν επιστρέψει στην έδρα του.

«Κανείς δεν περίμενε ότι κάποιος θα αντιδρούσε με αυτόν τον τρόπο το 2021 και πολύ περισσότερο κάποιος που ενδύεται τα άμφια και έργο του είναι να καθοδηγεί άλλους ανθρώπους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλίνικος.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αρχικά οι Ιεράρχες, μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου, που εκδίκαζαν την υπόθεση του δράστη ιερέα, όταν είδαν το μπουκάλι με υγρό που έβγαλε από την τσάντα του, νόμιζαν ότι επρόκειτο για αγιασμό. «Νομίζαμε ότι θα μας πετάξει αγιασμό για να χλευάσει με αυτόν τον τρόπο την απόφασή μας», ανέφερε. «Όμως, είδα να τρυπάει το ράσο του γραμματέα δίπλα μου και να γίνεται κόκκινο και παράλληλα ένιωσα ένα τσούξιμο στο πρόσωπο, και κατάλαβα ότι ήταν κάποιο καυστικό υγρό», συνέχισε ο κ. Καλλίνικος, περιγράφοντας την προσπάθεια του να βγει από την αίθουσα.

Ο Μητροπολίτης Άρτας μετέβη στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε από τους γιατρούς και του είπαν πως τα τραύματα δεν είναι σοβαρά. Επίσης, από την ενημέρωση που είχε, δεν κινδυνεύει η ζωή ή ζωτικό όργανο κανενός από τα μέλη του Δικαστηρίου, ούτε έχει υποστεί κανείς μη αναστρέψιμη βλάβη.

Μεταξύ των Ιεραρχών θυμάτων της επίθεσης ήταν και ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας. Με ανακοίνωσή τους, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο δήμου Κόνιτσας καταδικάζουν απερίφραστα την «πρωτοφανή, αποτρόπαια και εγκληματική ενέργεια επίθεσης με καυστικό υγρό σε βάρος μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου και εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους, ευχόμενοι ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο στα καθήκοντά τους».

Σχετικά άρθρα

«Πονοκέφαλος» οι επιθέσεις αρκούδων

Καταδίκη και από το περιφερειακό συμβούλιο