ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Φ. Τσουμάνη

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων για την ανιδιοτελή προσφορά του Φίλιππα Τσουμάνη στην πόλη και, κυρίως, για τη συμβολή του στη συγκρότηση των κοινωνικών δομών του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, κατά την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.

Το Σώμα τήρησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη, ενώ το έργο και την προσφορά του εξήραν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.
«Ο Φίλιππος Τσουμάνης ήταν ο ορισμός της εντιμότητας. Με αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς. Ήταν ένας εργάτης για τον δήμο που βοήθησε τα μέγιστα στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Ένα τελευταίο αντίο, «στον φίλο Φίλιππο, στον Φίλιππο τον συνεργάτη, στον άνθρωπο Φίλιππο Τσουμάνη», είπε ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας.
«Το χαρακτηριστικό στοιχείο που ξεχώριζε τον Φίλιππο, ήταν η διάθεσή του για κοινωνική προσφορά, μέσα από τη συμμετοχή στα κοινά σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου. Γιατί εμείς που τη βιώνουμε, γνωρίζουμε πόσο επίπονη, κουραστική, πιθανά απογοητευτική μπορεί να είναι αυτή η συμμετοχή, έτσι ώστε κάποια στιγμή να σκέφτεσαι να τα παρατήσεις. Ο Φίλιππος όμως ήταν ένα ‘’θεριό’’ υψηλών αντοχών γιατί πίστευε στη συμμετοχή και στην προσφορά. Καλό ταξίδι Φίλιππε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπέγκας, κάνοντας μια αναφορά στην προσφορά του εκλιπόντος στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχαν, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης που έζησε η χώρα.

Σχετικά άρθρα

Χόρτα, αδέσποτα και καθημερινότητα στη συνεδρίαση

Λάθη, παραλείψεις και εύλογος προβληματισμός

Ένας αποχαιρετισμός με πολλές αναμνήσεις και ένα παράπονο

Αποστόλης Τζελέτας