ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν άντεξαν τις αναφορές στα βίαια περιστατικά

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη για τις συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015, με κατηγορούμενους σε δεύτερο βαθμό οκτώ συσπουδαστές του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων εκείνη την περίοδο.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων την Πέμπτη και συνεχίστηκε σήμερα, χωρίς να είναι και αυτή τη φορά παρόντες οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού κατ’ εξακολούθηση, τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό. Σε πέντε είχε επιβληθεί ποινή 36 μηνών μέχρι την έφεση, ενώ στους άλλους τρεις, επιβλήθηκε ποινή 150 ωρών κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο, καθώς κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν ανήλικοι. Ο ένατος κατηγορούμενος είχε κριθεί αθώος.
Την Πέμπτη κατέθεσε η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ξεκίνησε η κατάθεση του πατέρα του. Αμφότεροι περιέγραψαν όσα πληροφορήθηκαν ότι συνέβαιναν σε βάρος του γιου τους, ενώ μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Ανδρέα Γιακουμάκη σήμερα, ακολούθησε η εξέταση ενός συσπουδαστή του Βαγγέλη, με τους γονείς του και την αδερφή του να εγκαταλείπουν την αίθουσα, καθώς δεν άντεξαν τις αναφορές του μάρτυρα στα βίαια περιστατικά.

Σχετικά άρθρα

Υπόθεση Γιαμουμάκη- Θα υπάρχει και συνέχεια στον Άρειο Πάγο

Ένοχοι ως πρωτοδίκως οι οκτώ κατηγορούμενοι

Αποστόλης Τζελέτας

Δίκη Γιακουμάκη- Την ενοχή των οκτώ κατηγορουμένων πρότεινε η Εισαγγελέας