ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στον δρόμο και τα κόμματα

Σε θέσεις μάχης βρίσκει και τα κόμματα η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, προσδοκώντας να αποκομίσουν και πολιτικά οφέλη από την πίεση που δέχεται η Νέα Δημοκρατία.

Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει τον μηχανισμό να κατεβάζει με ευκολία τον κόσμο στον δρόμο, όπως κάνει το ΚΚΕ, έχοντας υπό τον έλεγχό του και Εργατικά Κέντρα και σωματεία, η αυριανή κινητοποίηση αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία. Άλλωστε, από την αρχή της αποκάλυψης των προθέσεων της κυβέρνησης για το εργασιακό νομοσχέδιο, αναδείχθηκε από την πλευρά του σε μείζον ζήτημα και κινητοποιήθηκε το σύνολο των δυνάμεών του.
Κάλεσμα σε εργαζόμενους, άνεργους, νέους και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους με τα συνδικάτα και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση για την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, απηύθυνε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Σάββας Δημητριάδης.
«Η κοινωνία δεν έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία να υλοποιήσουν αυτές τις ακραίες νεοφιλελεύθερες, αντιλαϊκές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Ήδη οι εργαζόμενοι και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στέκονται αποφασιστικά απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Αγωνιζόμαστε όλοι και όλες μαζί, να μην επιτρέψουμε τη νομοθέτηση της “εργασιακής ζούγκλας” και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», σημείωσε σε συνέντευξη τύπου.
Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων, με τον γραμματέα της Γιάννο Πετρόγιαννη να τονίζει ότι οι νέοι πρέπει να βρεθούν στο πλάι των εργαζομένων που διεκδικούν τα κεκτημένα αιώνων απέναντι στις χάρες προς την εργοδοσία που υλοποιεί η Νέα Δημοκρατία.
Την απόσυρση του νομοσχεδίου πριν φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής ζητά η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ, αναφέροντας ότι η αυριανή απεργία θα είναι μία ακόμη απάντηση στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να καταργήσει με νόμο το 8ωρο.
«Η απεργία της 10ης Μαΐου δίνει το σύνθημα για αποφασιστική συνέχεια. Για να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερες δυνάμεις σε κάθε χώρο και να κάνουν “τον βίο αβίωτο” στην εργοδοσία. Αύριο μετριόμαστε στις απεργιακές συγκεντρώσεις και οργανώνουμε την κλιμάκωση της πάλης ενάντια στα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης, όπως το Ασφαλιστικό. Για να έρθουν δυναμικά στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις των συνδικάτων, να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο, για σύγχρονα εργατικά δικαιώματα, για 7ωρο- 5μερο- 35ωρο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Κ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ για την υγεία

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες