ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα για επαναλειτουργία και του Τελωνείου της Μέρτζανης

Την επαναλειτουργία και του Τελωνείου της Μέρτζανης, μετά από αυτό του Μαυροματίου που αναμένεται να λειτουργήσει ξανά τη Δευτέρα μετά από έναν περίπου χρόνο, ζητούν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και η 7η Ένωση Τελωνειακών υπαλλήλων Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας.

Μάλιστα οι εκπρόσωποί τους, έχοντας υπόψη τις δυσμενείς επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, ενημέρωσαν το τελευταίο διάστημα τον περιφερειάρχη Ηπείρου, τον δήμαρχο Κόνιτσας, τους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων Μ. Κεφάλα και Στ. Καλογιάννη και το πολιτικό γραφείο του Προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, ζητώντας τη συνδρομή τους.
Όπως εκτιμούν, το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού θα επιφέρει τη διευκόλυνση του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου, καθώς και την αποσυμφόρηση των άλλων συνοριακών σταθμών. Επεσήμαναν δε, το απαράδεκτο του κλεισίματος των συνοριακών σταθμών για την έξοδο, διότι δε χρειάζεται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο για να αναχωρήσει επιβάτης ή έμπορος από την χώρα.
Σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι ενώ επίκειται η επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μαυροματίου, για τον Συνοριακό Σταθμό Μέρτζανης τηρείται «σιγή ιχθύος».
«Θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η ενεργοποίηση όλων των φορέων και των θεσμικών παραγόντων για την άμεση και χωρίς καθυστέρηση επαναλειτουργία του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, τουλάχιστον για την έξοδο επιβατών και εμπορευμάτων που δεν απαιτείται κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο», τονίζουν.

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Επέστρεψε ο υπουργός, επέστρεψε και το αίτημα