ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Πήγε για καλό και επέτεινε το πρόβλημα

Μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό που θέλησε να λύσει, δημιούργησε η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, αποφασίζοντας σήμερα να επιτρέψει ξανά τη χρήση του χώρου στάθμευσης στο Κολυμβητήριο.

Ο χώρος στάθμευσης είχε κλείσει με απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο συνωστισμός συνοδών περιμετρικά του κολυμβητηρίου στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού, καθώς παρατηρούνταν το φαινόμενο γονείς να δημιουργούν «πηγαδάκια», όση ώρα περίμεναν τα παιδιά τους. Ωστόσο, υπήρχαν και πρόσθετοι λόγοι, όπως η χρήση του πάρκινγκ από άτομα που δεν είχαν ως προορισμό τις αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και η επικινδυνότητα στην είσοδο- έξοδο και εντός του χώρου στάθμευσης από την ανεξέλεγκτη κίνηση οχημάτων.
Το πρόβλημα, όμως, δε λύθηκε, αλλά απλά μεταφέρθηκε εκτός του χώρου της Λιμνοπούλας, με τα οχήματα να σταθμεύουν επί της οδού 8ης Μεραρχίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, περιορίζοντας το πλάτος της, ενώ παιδιά με μπουρνούζια και σαγιονάρες αναγκαζόταν να διασχίζουν τον δρόμο, με άμεσο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Και, παράλληλα, τα «πηγαδάκια» μεταφέρθηκαν στα κάγκελα του αθλητικού κέντρου.
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από γονείς και αθλητικά σωματεία, ενώ παρέμβαση φέρεται να υπήρξε και από το Τμήμα Τροχαίας, αστυνομικοί του οποίου κλήθηκαν να βεβαιώσουν παραβάσεις για παράνομες σταθμεύσεις επί της οδού 8ης Μεραρχίας. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να δοθεί και πάλι προς χρήση ο χώρος του πάρκινγκ.

Πρωτοβουλία για διάλογο

Ωστόσο, το θέμα της ασφάλειας όσων εισέρχονται και εξέρχονται στις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, μένει ανοιχτό για την Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, που αποφάσισε να ξεκινήσει διάλογο με την Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου Ιωαννιτών και το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, προκειμένου να βρεθεί μια λύση για τη στάθμευση των οχημάτων των γονέων που μεταφέρουν τους μικρούς αθλητές, αλλά και των ίδιων των αθλητών και προπονητών σωματείων που κάνουν χρήση των χώρων της Λιμνοπούλας.
Μέχρι να βρεθεί λύση, η Επιτροπή συνιστά προς όσους σταθμεύουν τα οχήματά τους στο παρκινγκ του κολυμβητηρίου της Λιμνοπούλας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδο και έξοδο, καθώς αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες από τα διερχόμενα οχήματα.
«Ευελπιστούμε πως οι αρμόδιοι φορείς θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει και όλοι μαζί θα κινηθούμε προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων, σε έναν δρόμο με μεγάλη κυκλοφοριακή επιβάρυνση», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Παντελής Κολόκας, ο οποίος άμεσα θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τροχαίας και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του δήμου.
Μιλώντας στον Η.Α., ο κ. Κολόκας τόνισε πως θα μπορούσαν να εξεταστούν διάφορες λύσεις, από την κατασκευή μιας εναέριας γέφυρας και την παρουσία τροχονόμου κατά τις ώρες λειτουργίας της εγκατάστασης, έως μια νέα είσοδο- έξοδο προς το πάρκινγκ. Μία λύση ενδεχομένως να ήταν η δυνατότητα εισόδου από τον παράπλευρο δρόμο, που οδηγεί στο ΚΕΚΩΠ, ωστόσο το ζήτημα μπορεί να μελετηθεί και συνδυαστικά με την κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών 8ης Μεραρχίας- Γράμμου και Κωνσταντινουπόλεως.

Σχετικά άρθρα

Τα πάνω – κάτω με την οριοθέτηση της Παμβώτιδας

Επαναφέρει την ανάγκη σημειακών αλλαγών στην οριοθέτηση

Ζητά πρωτοβουλίες για αιθαλομίχλη και ακρίβεια