ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς υπογραφή η σύμβαση για τον βιολογικό

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων από τη ΔΕΥΑΙ και τον ανάδοχο.

Το προηγούμενο διάστημα δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τη Διαχειριστική Αρχή, καθώς το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, ενώ ελέγχθηκε ο φάκελος του αναδόχου ως προς την πληρότητά του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα, η υπογραφή της σύμβασης είναι θέμα ημερών, ενώ ξεκίνησε και η απομάκρυνση της αποθηκευμένης και παραγόμενης λυματολάσπης, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα και δεν έχουμε τα προβλήματα απορροής που είχαμε στο παρελθόν», σημείωσε ο κ. Μπαρτζώκας.

Κοντά σε συμφωνία με τον δήμο Ζίτσας

Στο μεταξύ, πολύ κοντά στη συμφωνία βρίσκεται η ΔΕΥΑΙ με τον δήμο Ζίτσας σε ό,τι αφορά τις συνδέσεις με το δίκτυο ακαθάρτων στην Ελεούσα και τον καθορισμό των τελών, που αποτελεί ένα «αγκάθι» μεταξύ των δύο πλευρών και τους έχει οδηγήσει και σε δικαστικές διαμάχες.
Ο κ. Μπαρτζώκας δε θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, καθώς οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να εγκριθούν και από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζίτσας. «Δε θα ήθελα να δώσω νούμερα, αλλά εν πάσει περιπτώσει είναι μια συμφωνία προς όφελος και των δύο πλευρών για να σταματήσουν οι δικαστικές διενέξεις», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Δύο μελέτες για τον ποιοτικό έλεγχο του πόσιμου νερού

Ξεκινά η εγκατάσταση 11.900 «έξυπνων» υδρομέτρων

Διακοπή νερού στην πόλη την Τρίτη

Ηπειρωτικός Αγών