ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Με διαφωνίες και αποχές η εκλογή νέου προεδρείου

Η μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη είναι η νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου, μετά τη συνεδρίαση του Σώματος, η οποία σημαδεύτηκε από διαφωνίες επί της διαδικασίας και αποχές από την ψηφοφορία.

Αντιπρόεδρος, μετά από πρόταση της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», δεύτερης σε δύναμη παράταξης του σώματος, εξελέγη ο περιφερειακός σύμβουλος Άρτας Δημήτρης Τρομπούκης.

Aπό τη διαδικασία επικύρωσης απείχαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, διαφωνώντας όχι με τα πρόσωπα, αλλά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην αποδοχή της παραίτησης του πρώην προέδρου Στ. Παργανά και του αντιπροέδρου Δ. Σακαρέλη και την εκλογή νέων.

Μετά την εκλογή της, η κ. Μπραΐμη ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη για την πρόταση αλλά και το σώμα, ενώ αναφέρθηκε και σε αλλαγές, ώστε το περιφερειακό συμβούλιο να παρέχει λύσεις σε ζητήματα που έχουν ανακύψει.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα. Αναλαμβάνω τα καθήκοντα μετά από μια μακρά διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, σεβόμενη τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις. Με βασική αρχή τον δημοκρατικό διάλογο και τη βοήθεια όλων, κάτι που είναι απόλυτα αναγκαίο, θα αγωνιστώ για ένα περιφερειακό συμβούλιο ενωμένο, που θα εργάζεται με δημιουργικό τρόπο και ελεύθερο φρόνημα, μακριά από στείρες μικροπολιτικές αντιλήψεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε: «Με πολιτικό πολιτισμό θα προσπαθήσω η σύνθεση, με σκεπτικό ότι το επιθυμούν όλοι, να αποτελέσει το εφαλτήριο του οράματος όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ηπείρου. Σας καλώ να λειτουργήσουμε συναινετικά, σεβόμενοι τον νόμο και τον Κανονισμό του συμβουλίου, που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Ελπίζω και εύχομαι και θα επιδιώξω να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα», σημείωσε η κ. Μπραΐμη.

Κλείνοντας, έκανε γνωστό πως ήδη βρίσκεται σε επαφή με το προεδρείο για τη συνδιαμόρφωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης των συνεδριάσεων, αλλά και πως τις συνεδριάσεις δε θα «μονοπωλούν» οι επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά θα λαμβάνει τον λόγο όποιος σύμβουλος επιθυμεί, στον χρόνο που προβλέπει ο Κανονισμός.

«Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, δουλειά, αφήνοντας πίσω κάποιες σκέψεις που εμφανίστηκαν και σήμερα στο περιφερειακό συμβούλιο με μεγάλη μου λύπη, λαμβάνοντας υπόψη τον μύθο του Προμηθέα η αιδώς και η δίκη, ο αλληλοσεβασμός και η δικαιοσύνη που πρέπει να αποτελεί κοινό κτήμα όλων των πολιτών, πολύ περισσότερο ημών. Με αφετηρία την εκλογή μου και ως πρώτη γυναίκα, σας καλώ να πορευθούμε με ήθος, ευπρέπεια και ταπεινότητα και αυτές να είναι αξίες όλων, προς όφελος της Άρτας, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας», τόνισε η νέα πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Σχετικά άρθρα

5 ευρώ το πηγαινέλα στο Νησί

Απάντηση στην κριτική με τον αέρα του 55%

Γεωργία Χαλάτση

Δύο + δύο άδειες στην Παμβώτιδα