ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στόχος η αξιοποίηση και μετά την πανδημία

Με προοπτική να λειτουργήσει άμεσα ως μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά και να αξιοποιηθεί και μετά το τέλος της πανδημίας, βγάζοντας από πάνω του μια και καλή τον χαρακτηρισμό «κτίριο - φάντασμα», η περιφέρεια Ηπείρου βρίσκεται σε συνεργασία με τους υγειονομικούς φορείς για το κτίριο του Περιφερειακού Κέντρου Δημόσιας Υγείας στην οδό Καλπακίου.

Μετά από πιέσεις ετών για την αξιοποίηση του κτιρίου, που ανήκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη συνέχεια στον ΕΟΔΥ, η πανδημία αποτέλεσε την ευκαιρία που κανείς μάλλον, πάρα τα προσκόμματα του παρελθόντος, δεν μπορούσε να αγνοήσει. Έτσι, η διοίκηση του ΕΟΔΥ αποφάσισε την παραχώρηση του κτιρίου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια για έναν χρόνο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο, όπως έγινε γνωστό με έγγραφο που κοινοποιήθηκε στην περιφέρεια Ηπείρου.

Παρά τον «αυστηρό» χρονικό προσδιορισμό της παραχώρησης, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Μαΐου 2022, οι βλέψεις τις περιφέρειας είναι μεγαλύτερες. «Εσείς πιστεύετε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με τον ένα χρόνο;», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης στην ερώτηση αν στόχος είναι η αξιοποίηση του κτιρίου και μετά την πανδημία.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο κτίριο και να παραμένει άδειο, όταν δομές, όπως το Κέντρο Υγείας, το οποίο πρόσφατα επισκέφθηκε για τον εμβολιασμό του, αντιμετωπίζουν προβλήματα χώρου.

Προς το παρόν, η περιφέρεια παίρνει αύριο τα «κλειδιά» του κτιρίου, μεταφορικά και κυριολεκτικά, με στόχο να προβεί σε παρεμβάσεις και μικροέργα που απαιτούνται, προκειμένου να είναι λειτουργικό, αφού δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ από την ημέρα ανέγερσής του.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις, θα στελεχωθεί άμεσα από υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος