ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Φορτώθηκαν» και με τα rapid tests οι γιατροί

Επέστρεψαν αλλά χωρίς προσωπικό οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, με τους γιατρούς να καλούνται να κάνουν, παράλληλα με τις υπηρεσίες τους, και τα rapid tests για έναν μήνα.

Το θέμα έθεσε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζάψας, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Όλον», γιατρός στο ΠΓΝΙ Μαργαρίτα Κιτσανού.
Σύμφωνα με το έγγραφο που ανέγνωσε η κ. Κιτσανού, για τη λειτουργία και κάλυψη του ιατρείου Covid θα πρέπει να διενεργούν τα rapid test Δευτέρα έως Παρασκευή, μέχρι το τέλος του μήνα. «Σε λίγο οι γιατροί θα καθαρίζουν και το νοσοκομείο», σημείωσε η κ. Κιτσανού, ζητώντας την απάντηση του περιφερειάρχη.
Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης σημείωσε ότι τα μόνα νοσοκομεία στην Ελλάδα που έχουν ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ είναι αυτά των Ιωαννίνων και υποστήριξε πως, λόγω της έκτακτης περιόδου και των ελλείψεων, θα πρέπει όλοι να συμβάλλουν. «Να είμαστε σοβαροί σε σοβαρές περιπτώσεις, γιατί δεν υπάρχει κόσμος. Δε γίνονται από τη μια ημέρα στην άλλη. Μήπως ζούμε σε καμιά χώρα με λεφτά και τα λύνουμε όλα δια μαγείας;», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Βέβαια, στην προηγούμενη συνεδρίαση, όταν και ανακοίνωσε την επιστροφή των ΚΟΜΥ στα νοσοκομεία, ο κ. Καχριμάνης είχε αναφέρει ότι το πρόβλημα της αποχώρησης προέκυψε από την έλλειψη των ειδικών tablet –τα οποία και εξασφαλίστηκαν- και ότι δεν υπήρχε έλλειψη προσωπικού.
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι ότι πέρα από την επιβάρυνση των γιατρών, που εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εδώ και ένα χρόνο, προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας, αφού οι ίδιοι άνθρωποι καλούνται και να διενεργούν τα rapid tests, αλλά και να εργάζονται ταυτόχρονα στα τμήματα και τις κλινικές τους.

Σχετικά άρθρα

ΠΓΝΙ- Ενίσχυση του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου με δωρεά από τη Βουλή

Δύο νοσοκομεία στην ίδια… μασχάλη για τον Σπ. Δερδεμέζη

Αγώνας δρόμου για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος