ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεν ικανοποίησε τους φροντιστές το επιλεκτικό άνοιγμα

Αντιφατική μοιάζει η απόφαση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία των φροντιστηρίων μόνο για τους μαθητές της Γ’ λυκείου, τη στιγμή που επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές όλων των βαθμίδων, με τη διενέργεια φυσικά των δύο self tests την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, που αναμένεται να αποτυπωθούν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα προσδιορίζονται και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους, τα φροντιστήρια ξεκινούν ξανά τα δια ζώσης μαθήματα από τη Δευτέρα, μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων. Το ίδιο και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Ο Σύλλογος Φροντιστών Εκπαιδευτικών Ιωαννίνων προετοιμάζεται για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων, με τον γραμματέα Γιώργο Φούκα να επισημαίνει το παράδοξο αυτής της απόφασης, αναμένοντας το επόμενο διάστημα να επιτραπεί η λειτουργία για τα τμήματα όλων των τάξεων, καθώς, κατά τη διάρκεια της πανδημίας δημιουργήθηκαν αρκετά εκπαιδευτικά κενά, κυρίως στους μαθητές των πρώτων τάξεων γυμνασίων και λυκείων.

Παράλληλα σημείωσε ότι κατά την διάρκεια της πανδημίας τα ιδιαίτερα μαθήματα «θέριεψαν», χωρίς να υπάρχει κανένας έλεγχος και ενδιαφέρον από την πολιτεία.

Εν αναμονή πάντως της ΚΥΑ, εκτιμάται πως τα μέτρα που θα ισχύουν, θα είναι αντίστοιχα με αυτά της προηγούμενης περιόδου, δηλαδή αποστάσεις, ολιγομελή τμήματα, μάσκες και αντισηπτικά, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν μετάδοση του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα

Στα Γιάννενα το 9ο Σεμινάριο Διδακτικής της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος

Συνοδεία ευχών η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

Εκλογές στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Φροντιστών