ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Η ζωή θα νικήσει και πάλι τον θάνατο»

Στις έννοιες του φόβου και της ελπίδας αναφέρεται ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στο μήνυμά του για το Πάσχα, σημειώνοντας ότι για δεύτερη φορά φέτος γιορτάζουμε το Πάσχα κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και με αυστηρούς περιορισμούς.

Ο κ. Ελισάφ κάνει αναφορά στο ότι πολλοί συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ εστιάζει και στο πλήθος  απαγορευτικών μέτρων που είναι σε ισχύ «για να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία του θανάτου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. «Και αυτό είναι δυσάρεστο για όλους μας, μα τίποτε δεν είναι πιο δυσάρεστο από την απώλεια ζωής των συνανθρώπων μας», προσθέτει.

«Πιστεύω όμως ότι θα γιορτάσουμε ενωμένοι μπρος στον κοινό φόβο. Και αυτός ο φόβος μπορεί να γίνει το θεμέλιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης που μας είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Μα επίσης αυτός ο φόβος για το αβέβαιο και απρόβλεπτο αύριο μπορεί να μετατραπεί με την Ανάσταση σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.  Η ελπίδα αυτή βρίσκεται πια δίπλα μας. Ο μαζικός εμβολιασμός σύντομα θα μας απαλλάξει από τις συνέπειες του θανατηφόρου ιού και θα ανοίξει ξανά τον δρόμο της ζωής. Ας τηρήσουμε και φέτος υπεύθυνα και αγόγγυστα όποια περιοριστικά μέτρα κριθούν απαραίτητα, με τη βέβαιη ελπίδα ότι η ζωή θα νικήσει και πάλι τον θάνατο, σύμφωνα με το παντοτινό πνευματικό νόημα της εορτής του Πάσχα», καταλήγει.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης

Την ευχή η φετινή Λαμπρή να αποτελέσει ένα μήνυμα αναγέννησης για τον τόπο μας, εκφράζει ο  επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος και αυτός στη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που όλοι μας αναγκαζόμαστε να βιώσουμε τις άγιες  ημέρες του Πάσχα με τρόπο διαφορετικό απ’ αυτόν που έχουμε συνηθίσει. «Επειδή όμως η ελευθερία μας δεν καθορίζεται από το να είμαστε “μέσα” ή “έξω”, αλλά από το δικαίωμά μας να επιλέγουμε το χαμόγελο από τη θλίψη, την αγάπη από τον φόβο και την Ανάσταση από την πτώση, ας βαδίσουμε όλοι, με τον δικό μας τρόπο και την ευλάβεια που επιβάλλεται, στην πορεία προς την Ανάσταση, με την ελπίδα ότι αυτή θα συνοδευτεί σύντομα από την επαναφορά της ζωής μας σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Η παράταξή μας εύχεται η Ανάσταση του Θεανθρώπου να είναι Ανάσταση ελπίδας για όλους, για ένα κόσμο πιο ανθρώπινο, πιο ειρηνικό, για ένα κόσμο λιγότερο τοξικό, για ένα κόσμο δημιουργικό και ευτυχισμένο», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Υγεία και καλή Ανάσταση εύχεται η παράταξη «Ιωάννινα_2023», καλώντας μας να επανεκτιμήσουμε τις ανάγκες μας, τις προτεραιότητές μας, τις επιλογές μας, τα κριτήριά μας, την αλήθεια μας, να διαλεχθούμε αυθεντικά με τον εαυτό μας. «Ο Χριστός ανέστη εκ νεκρών για να μας κληροδοτήσει την αληθινή ελπίδα και πορευόμαστε στη ζωή μας. Πορευόμενοι προς το μέλλον, θα κουβαλάμε “τον σταυρό της δικής μας ανάστασης”, άλλοτε στις πλάτες μας και άλλοτε στις ψυχές μας. Ο αναστηθείς Χριστός εμφορείται από άπειρη αγάπη. Η “Χριστοποίηση” του ανθρώπου αποτελεί τη μόνη αληθινή δυνατότητα του “είναι μας” και μοναδικός δρόμος σωτηρίας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα εύχονται σε όλο τον κόσμο ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας και οι τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι, με το μήνυμα της παράταξης να είναι επίσης στο πνεύμα της πανδημίας. «Οι δύο τελευταίες χρονιές δε μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε το Πάσχα της Ορθοδοξίας και των Ελλήνων, όπως η παράδοση το θέλει. Η πανδημία μας κρατά όλους και φέτος μακριά από αγαπημένα πρόσωπα και αγαπημένα ήθη και έθιμα που επιβάλλει η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Η δύναμη της ελπίδας για καλύτερες μέρες θα μας συνοδεύσει σ’ αυτό το Πάσχα για να απολαύσουμε ελεύθεροι όλες τις επόμενες Πασχαλιές, έτσι ώστε οι αγκαλιές και τα Αναστάσιμα φιλιά να δίνονται με απόλυτη ασφάλεια για τις ζωές μας και για την καλή υγεία όλων μας», αναφέρει.

Πιο επίκαιρο από ποτέ χαρακτηρίζει αυτό το Πάσχα το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου η παράταξη «Γιάννενα Τώρα». «Καθώς Ανάσταση σημαίνει νίκη της ζωής επί του θανάτου, της αφθαρσίας επί της φθοράς, με τη φετινή Ανάσταση προσμένουμε την αρχή για έναν καινούργιο κόσμο, που δε θα έχει καμιά σχέση με την οσμή της φθοράς και τον τρόμο του θανάτου. Ας ευχηθούμε κι ας ελπίσουμε όλοι μαζί στη δική μας “ανάσταση” από την πανδημία που βιώνουμε», τονίζει στο μήνυμά της και καλεί τους πολίτες να σταθούν κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και να εκφράσουν έμπρακτα την αγάπη τους.

Σχετικά άρθρα

Ένας ελάχιστος φόρος τιμής

Κάλεσμα στήριξης του ΠΑΣ Γιάννινα από τον δήμαρχο Ιωαννίνων

Στη μνήμη ενός σπουδαίου ανθρώπου