ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αίτημα κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης και για ραντεβού με οδοντίατρο

Να συμπεριλαμβάνονται και οι προγραμματισμένες επισκέψεις στα οδοντιατρεία στους λόγους για τους οποίους επιτρέπεται η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας περιφερειακής ενότητας, ζητά ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Το αίτημά του έχει να κάνει με το ότι η οδοντιατρική ασκείται κατά 95% από ιδιώτες και κατά συνέπεια δεν μπορεί η εξαίρεση να αφορά μόνο τις περιπτώσεις μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας. «Ακόμη και στην περίοδο των διακοπών του Πάσχα, υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει τη θεραπεία τους, προερχόμενοι από άλλες πόλεις και όμορους νομούς της χώρας. Η επίσκεψή τους δεν εξυπηρετεί μόνο έκτακτες και επείγουσες ανάγκες», αναφέρει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ζητώντας από τα αρμόδια υπουργεία να διορθώσουν άμεσα τη συγκεκριμένη διάταξη.
«Καθίσταται προσβλητική η επιχειρηματολογία της απόρριψης βεβαίωσης μετακίνησης ασθενούς από ιδιώτη οδοντίατρο με το σκεπτικό της ψευδούς δήλωσης, όπως διαρρέει στα Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες ημέρες, ενώ η αντίστοιχη από δημόσιο φορέα διαθέτει την πρέπουσα εγκυρότητα. Έχουμε σταθεί αρωγοί του δημόσιου συστήματος υγείας τους τελευταίους δύσκολους μήνες, παρέχοντας πρωτοβάθμια οδοντιατρική φροντίδα σε όλους τους συμπολίτες μας, παρά τις εγγενείς δυσκολίες που συνιστά η άσκηση του επαγγέλματός μας στην πανδημία Covid-19. Απαιτούμε τη δέουσα ανταπόδοση από την πολιτεία», καταλήγει η ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Δημήτρης Κήττας και η γενική γραμματέας Βασιλική Πασιά.

Σχετικά άρθρα

Άρση των αδικιών ζητούν οι οδοντίατροι

Τη δυνατότητα συνταγογράφησης σε ανασφάλιστους διεκδικούν οι οδοντίατροι

Δε θα ζητούν rapid test οι οδοντίατροι της Ηπείρου