ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Προς δημοπράτηση η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του λεκανοπεδίου

Τη διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης για την ανάθεση της μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, πρoεκτιμώμενης αμοιβής 2.300.970,59 ευρώ, ενέκρινε με σημερινή της απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου.

Η μελέτη, μετά από πρόταση της περιφέρειας, είχε ενταχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης τον περασμένο Απρίλιο στη ΣΑΜΠ930 με πίστωση 744.000 ευρώ, με την περιφέρεια να διαθέτει από πόρους της επιπλέον 1.556.970,59 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο της προεκτιμώμενης αμοιβής.
Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε και τη διακήρυξη ανοιχτής διαδικασίας για τη σύναψη ηλεκτρονικής δημόσιας σύμβασης για τη «Μελέτη αποκατάστασης του βυζαντινού μνημείου Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Κατακυρώσεις διαγωνισμών

Με άλλες αποφάσεις της, η Οικονομική Επιτροπή κατακύρωσε τους διαγωνισμούς και ανακήρυξε τους οριστικούς αναδόχους την Όρραον Α.Τ.Ε. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων Ιαματικών Λουτρών Πρέβεζας (1.383.000 ευρώ), την Εργοδυναμική Πατρών Α.Τ.Ε. για τη μεταφορά δικτύων ΔΕΥΑΙ της οδού Νιάρχου Ιωαννίνων (2.129.032,26 ευρώ χωρίς ΦΠΑ), την Παναγιώτα Νάστου για την αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τ.Κ. Κωστητσίου (150.000 ευρώ με ΦΠΑ), τον Σωτήριο Σφήκα για την αποκατάσταση – βελτίωση του δρόμου Αμφιθέα- Μεγάρχη- Φωτεινό και προστασία πρανών υδατορεμάτων εντός του οικισμού της Τ.Κ. Μεγάρχης (82.000 ευρώ) και τον Δημ. Τσομπίκο για τις επείγουσες εργασίες αποκατάστασης της οδού Αγία Κυριακή– Πετούσι-Παρδαλίτσα (225.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Πλημμύρα το ένα, πλημμύρα και το άλλο

Ένα σημαντικό βήμα για την αντιπλημμυρική προστασία του λεκανοπεδίου

Σε συνεργασία με την περιφέρεια η μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία